• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Actionfilm

Det er ingen tvil om at actionfilmer best nytes ved hjelp av god teknologi. En av de beste måtene å se en actionfilm på er å se den på bluray. På den måten får du både en flott film og en flott oppløsning som lar deg se detaljer som du ellers kan savne.

Actionfilmer

Begrepet actionfilm kommer fra det engelske ordet for action, action. På en måte oppsummerer ordet handling hele sjangeren. Generelt har actionfilmer høyt tempo, og hovedpersonen eller hovedpersonene blir ofte møtt med vanskelige utfordringer. Handlingsfilmen som sjanger er kjent for å inneholde noe vold, både nærkamp og store slag. Samtidig inneholder denne typen film også helten, det gode og det dårlige. I moderne actionfilmer er biljakt, ekstremsport og andre raske kjøretøyer også vanlige elementer.

Det er ikke rart at blant de hundre mest suksessrike filmene gjennom tidene, er mange av dem actionfilmer. Actionfilmer passer de fleste, og det finnes actionfilmer for både voksne, barn og unge. Dette gjør at alle kan finne filmer i sjangeren som passer dem. En actionfilm er virkelig en ekstraordinær opplevelse, uansett hvilken film i sjangeren du velger. Hvis du også investerer litt ekstra i å gjøre filmopplevelsen til en opplevelse utover det vanlige, så har du knekt koden for en virkelig god filmkveld.

Hva er en actionfilm?

Handlingsfilmen som sjanger handler vanligvis om en eller flere hovedpersoner som havner i konflikt med noe eller noen. Ofte er filmer i denne sjangeren basert på den klassiske tilnærmingen med helten, hovedpersonen, som har et oppdrag og det onde, antagonisten, som må stoppe dette oppdraget. På samme måte er det også mulig å beskrive de nært beslektede sjangrene eventyr og fantasi. Samtidig inkluderer de fleste filmgenrer en eller annen form for hovedperson og antagonist. Det som skiller actionfilmen fra andre sjangere er at veien som hovedpersonen må gå ofte er foret med en rekke utfordringer, eventyr og ofte en eller flere voldelige kamper.

I folklore kalles sjangere ofte bare handling, selv om begrepet actionfilm også er vanlig.

De viktigste trekkene til actionfilmen gjennom historien

En actionfilm kan handle om alt fra store kamper og utfordringer til mindre nærkampskamper og personlige kamper. Det vil si at filmene kan handle om alt fra å redde verden fra dens fall til den enkelte families interne konflikter. Moderne actionfilmer inneholder ofte en rekke spesialeffekter, stunts og andre ting som bidrar til å øke intensiteten i handlingen.

Actionfilm som sjanger har vært i filmhistorien siden begynnelsen. Selv blant gamle stumfilmer er det mulig å finne innslag av handling. Selv om sjangeren kanskje ikke hadde sin store innvirkning før lydfilmen ble en del av bransjen. Et eksempel på en tidlig actionfilm er The Last Minute av Alfred Hitchcock. Den filmen hadde premiere i 1959.

På slutten av 60-tallet kom en annen viktig film for sjangeren, nemlig den første filmen om James Bond. Nedenfor finner du en liste over noen av de viktigste filmene i sjangeren.

James Bond

Denne filmserien har utvilsomt satt et stort inntrykk på actionfilmen som sjanger. Ikke bare har disse filmene bidratt til at et stadig økende publikum har fått øynene opp for sjangeren, de har også blitt viktige referansepunkter for sjangerens utvikling gjennom historien.

Det gode, det dårlige, det stygge

Denne filmen har virkelig gitt spaghettivesten et ansikt. Det er også et godt eksempel på hvordan actionfilmer ofte kombinerer forskjellige typer sjangre i samme film. I dette tilfellet er det en actionfilm som foregår i det ville vestens tid, noe som gjør den til en kombinasjon av en vestlig film og en actionfilm. Andre eksempler på sjangre som ofte går sammen med action er actionthrillere eller actionfilmer med komiske innslag, actionkomedier.

Terminatoren

Denne actionfilmen er også en ekte klassiker i sjangeren. Selv om den, i likhet med mange andre actionfilmer, også er basert på mer enn en filmsjanger. Dette er en science fiction actionfilm uten sidestykke. Filmen har mange av elementene som er klassiske i sjangeren, mens den også inneholder elementer som er typiske for science fiction-filmer.

Actionfilmer er best på bluray

Uansett hva slags actionfilm du foretrekker, er det en ting som forener dem alle. Alle actionfilmer forbedres av teknologien du velger å se filmen i. Det er ingenting kjedeligere enn å se actionfilmer av dårlig kvalitet på en liten skjerm. Hvis du vil ta filmkvelden til et helt nytt nivå, bør du sørge for at du kan spille favorittfilmene dine på en god skjerm og i et godt format. Et eksempel på et format som virkelig er tilpasset actionfilmer er uskarphet.

Kort om bluray

Bluray er et format for lagring av filmer eller andre medier av forskjellige slag. I denne sammenhengen handler det om uskarphet som fungerer som enhver annen plate med film på.

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

här hittar du våra animefilmer

Produktet er lagt til i handlekurven din