• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Science Fiction

Liker du fremmede fiktive verdener der ute i universet og eventyret som fører til dem? Da er dette filmene for deg.

Science Fiction er en sjanger der du fokuserer på et plot eller miljø i historien der du har grunnlag i vitenskap, men bruker spekulativt innhold som ikke må komme i konflikt med vitenskapelig, historisk eller annen kunnskap.

Science Fiction-filmer på uskarphet

Innenfor denne sjangeren foregår handlingen vanligvis i et romfartsmiljø med teknologisk avansert utstyr og nye spekulative verdener. Innenfor Sci-Fi-sjangeren finner man alt fra tunge historier som går dypt inn i menneskelig eksistens til rent tekniske teorier til nesten eventyrlignende historier som grenser til fantasy-sjangeren. Det er ikke uvanlig at filmer i denne kategorien deler sjanger med action, fantasy, drama eller thriller.

Innen Science Fiction-sjangeren på bluray finner du filmer som disse:

Star Wars-filmene

Battlestar Galactica-serien

Tilbake til fremtiden, trilogien samlet på bluray-box

Doctor Who

2001 En rom-Odyssey

Pacific Rim

Frynser

Jeg, robot

Tron Legacy

Alien-filmene

The Twilight Zone, serie

verdens undergang

Dead Space

Rom mellom oss

Terminator

Universalsoldat

Apenes planet

I Am Legend

Annonse Astra

The Endless

Matrisen

 

Denne sjangeren er en veldig elastisk sjanger, men som alltid er basert på vitenskap. Allerede i 1917 var det en tidlig stildannende film, Metropolis, hvor man kunne se en fremtid med svevende bygninger og kjøretøy som ferdes gjennom byens luftrom. Da Stanley Kubricks 1968: A space Odessey så dagens lys, ble grunnlaget for dagens Science Fiction endret og lagt. Mange mener at filmen endret sjangeren og styrket den betydelig. Fra å være en del av b-filmene ble Science Fiction-filmene svært ettertraktet. I Science Fiction som en sjanger er man alltid ute etter å skape en "følelse av undring" (på svensk uventet, storslått, banebrytende, fantastisk, intelligent og genial), og dette konseptet er uttrykket som brukes når man tildeler priser til forfattere og regissører i sjangeren.

Det er gjentatte temaer i Science Fiction-filmene. Dette er dystopiske scenarier, truende teknokrati, angrep fra verdensrommet, skremmende og stimulerende fantasier, tidsreiser eller tid som et perspektiv. De dystopiske scenariene inkluderer en verden der mennesket er nesten utryddet og menneskene som er igjen blir styrt av kunstig intelligens eller andre mennesker som har sin egen gevinst av å kontrollere menneskeheten. Når det gjelder truende teknokrati, er dette et naturlig element i Science Fiction fordi dette handler om maskiner som en trussel mot mennesker. Truende teknokrati er et tilbakevendende element i Science Fiction, og noen typiske eksempler på dette er for eksempel The Terminator-filmene eller The Matrix. Innenfor gjenstanden for angrep fra verdensrommet er det mange spesifikke filmer som tar for seg akkurat dette emnet. Her står ikke bare fremmede skapninger fra andre planeter i universet overfor trusselen, men også gigantiske asteroider som truer med å slukke alt liv på jorden.

Science Fiction har lenge utforsket menneskelig frykt og fantasier om det ukjente i universet eller omverdenen. Du kan tydelig se det i Frankensteins monster eller filmen Transcendence hvor sistnevnte handler om det du er redd for kan skje hvis kunstig intelligens finner en måte å overta.

Tidsreiser og forskjellige tidsperspektiver er nesten selvinnlysende i sjangeren Science Fiction, der en eller annen form for tidsreiser alltid presenteres på en eller annen måte; enten gjennom en historisk tidsakse innenfor filmens grunnhistorie eller en faktisk tidsreise som historien har som en rød tråd i filmen. Du kan se klare eksempler på dette i filmene The Time Machine, The Apes Planet, The Arm of the 12 Monkeys eller Back to the future.

I Science Fiction er det store og fantastiske plasseventyret noe mange tenker på som typisk Sci-Fi. Dette handler om kamper mellom galakser, oppdagelse av nye planeter og fremmede livsformer eller søken etter andre intelligente vesener i universet. Åpenbare eksempler på romopplevelser finnes i George Lucas 'Star Wars-filmer eller Starship Troopers og The Fifth Element.

Hvis du ønsker å bli betatt av en fremmed verden basert på vitenskap samtidig som du lider av en "følelse av undring", er Science Fiction on bluray noe for deg.

Bli med helten og / eller heltene, på opplevelser rundt jorden eller i rommet for å heise over hele verden som er skapt for øynene dine bare gjennom filmens teknologi, fantasi og vitenskap som bakgrunn. Se Luke Skywalker kjempe mot Darth Vader, kunstig intelligens prøver å overta jorden og utrydde mennesker, forferdelige monstre utrydder mannskapet på et skip, reiser gjennom tid og rom eller ser astronauter flyte fritt i rommet mens de prøver å fullføre et oppdrag. Filmene er mange og foregår på utallige steder så vel som epoker. Det er akkurat det du vil se som setter grensene.

Produktet er lagt til i handlekurven din