• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Thriller

Thriller-sjangeren kan muligens være filmsjangeren som inneholder mest av alle de andre filmsjangrene. I thrillerfilmen finner vi trekk mot skrekk, action, spenning, detektiver, overnaturlige fenomener, mysterier og science fiction. Å oppleve spenningsfilmer på en kvalitativ uskarphet er virkelig en fryd for øyet for enhver filmskaper!

Thrillerfilm på bluray

Det som virkelig kjennetegner thrillerfilmen, er at den implementerer andre sjangers intriger, miljøer eller scenarier på en intrikat og ofte spennende måte.

Thrillerfilmer på bluray krever selvfølgelig at en bluray-spiller skal jobbe. I dag er prisnivået for en bluray-spiller det samme som for vanlige DVD-spillere. Legg til der at du kan se DVDer i en bluray-spiller, men ikke omvendt. Den største fordelen med uskarpe filmer er selvfølgelig at du får en mye bedre oppløsning uten at bildet oppleves som støyende. Bluray-formatet er utmerket når du vil kunne vise filmer på storskjerm og få en kinofølelse hjemme!

En sjanger i seg selv?

Thrilleren er en sjanger i seg selv, men låner godt fra andre sjangre. Hvis du vil spole tilbake filmrullen og spore alle thrillerne gjennom tidene, vil du utvilsomt komme med Alfred Hitchcock og klassikere som "Shadow of a Doubt" fra 1943, som Hitchcock ofte fremhevet som hans beste film gjennom tidene. En av de mest kjente filmene fra Hitchcock er selvfølgelig "Psycho" fra 1960. For å ordne opp i thrillerfilmene, er det nødvendig med en form for kategorisering basert på hvilken undersjanger thrilleren kan sies å stamme fra.

 

Konspirasjonsspennende thrillere

Historisk drama-thrillerfilm fra 1991 regissert av Oliver Stone og er nå en anerkjent thriller-klassiker. Filmen JFK handler om aktor Jim Garrison (spilt av Kevin Costner) uavbrutt forsøk på å finne og sortere ut sannheten bak attentatet på president John F. Kennedy. Det er en tilsynelatende helt umulig oppgave å utføre! Floke av involverte mennesker går til toppen av den sosiale gaten og innenfor det politiske hierarkiet. Alle mistenkte grilles hardt av aktor Jim Garrison og spenningen biter og slipper ikke taket i denne konspiratoriske thrilleren om hvordan drapet på John F. Kennedy faktisk kan ha funnet sted.

En annen konspiratorisk og nervepirrende thriller fra 1990-tallet er The Firm med Tom Cruise i hovedrollen. Sydney Pollack er regissør og filmen er basert på en roman skrevet av John Grisham. Filmen fikk nøyaktig samme navn som boken The Firm. Filmen ble utgitt i 1993 og ble en kinohit av et sjelden sett slag! Filmens budsjett var ganske beskjedne 42 millioner, men hentet inn 270,2 millioner dollar!

 

Supernatural Thrillers

Da Vinci-koden, basert på Dan Browns bøker, må inkluderes når det gjelder thrillere som inneholder konspirasjoner, mysterier og hierarkiske strukturer. Filmen ble utgitt i 2006 og ble en kassesuksess med en gang! Tom Hanks spiller hovedrollen som religionsprofessor Robert Langdon. Både filmen og boka ble ansett som kontroversielle - ikke minst av den katolske kirken. Både filmen og boka er forbudt av forskjellige land som Filippinene, Libanon og deler av India.

En annen fryktelig god thriller er The Sixth Sense fra 1999 med Bruce Willis i hovedrollen. En barnepsykolog hvis pasient kan snakke med og se de døde. Regissert av M. Night Shyamalan og filmen har en jevn crescendo som ender fantastisk! Hvis du ikke har sett dette, kan det anbefales!

 

Kriminelle thrillere

The Zodiac er en amerikansk krimthriller basert på en sann historie. Regissør David Finscher klarer virkelig å fange følelsen av slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet San Francisco. Jake Gyllenhaal spiller hovedrollen med bravur i denne thrilleren om en av USAs uløste etterforskning av massedrap.

En annen noir-inspirert krimthriller av høyeste klasse er Seven, også regissert av David Finscher. Medvirkende inkluderer Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey og Gwyneth Paltrow. Ja, denne thrillerfilmen er like flott som skuespillerne som tar del i den! De to detektivene Brad Pitt og Morgan Freeman er på jakt etter en seriemorder som myrder langs de syv dødssyndene. Alle scenene og stemningen i filmen har alle poengene man kan tenke seg når det gjelder thrillere. Ikke minst sluttscenen!

 

En litt annen thriller er L.A. Konfidensielt fra 1997. Filmen utspiller seg i L.A. i løpet av 1950-tallet og en korrupsjonskandale i LAPD-offiserekorpset. Dette er en film som faktisk tåler tidstesten og som i seg selv betyr at den er en klassiker, ikke sant?

 

Sci fi-thrillere

Regissert av Ridley Scott, og i dag er det ikke mulig å nevne sjangeren av sci fi-thrillere uten Alien-filmene. De er like synonyme med sjangeren som Ringenes herre er for fantasy-sjangeren. Filmens scener gir virkelig en følelse av hvordan en thriller skal bygges og holder publikum like fengslet som astronautene i romskipet! En dødelig romvesen i beste fall som bare sprer ond plutselig død rundt seg!

Produktet er lagt til i handlekurven din