• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Western

Den westernsjangeren er bred, og alle kan finne minst en film de liker i den. Det er en viktig sjanger som har hatt stor betydning i filmhistorien, og noen av tidenes fremste regissører gjorde seg bemerket i vestene. Her finner du vestlige filmer fra hele filmhistorien i utmerket kvalitet på uskarphet.

Westernfilm på bluray

Introduksjon

For de av dere som krever det beste når det gjelder lyd og bildekvalitet, er det ikke noe bedre format enn bluray. Hvis du liker westernfilmer, er sjansen stor for at bare det beste er bra nok. Bluray-plater har mellom 25-50 GB data, noe som gir uovertruffen kvalitet. Med de rette forholdene hjemme kan du ha nesten den samme opplevelsen som du hadde hatt hvis du hadde sett filmene på kino.

Få filmsjangre inneholder like mange filmer som har vært viktige for filmhistorien som vestlige. Faktisk var den vestlige sjangeren i flere tiår den sjangeren som brakte inn mest penger på kinoer. Det er mange flotte regissører og mange filmer som er obligatoriske. Regissører inkluderer Sam Peckinpah, John Ford, Sergio Leone, Anthony Mann, Budd Boetticher og Howard Hawks. Blant de største filmklassikerne er titler som El Dorado, Silverado, The Intertwined, The Good, the Evil the Ugly og mange andre. Filmer som fortsatt påvirker filmproduksjonen i dag. Regissørene som har blitt imponert over vestlige i alt fra hvordan man setter sammen en historie til hvordan den skal filmes, er så mange du vil.

Kjøper du bluray utgaver av klassiske western filmer, får du også ofte mye ekstra materiale å botanisere i for å få et innblikk i hvordan det gikk da filmene ble spilt inn.

Bluray selges i dag til anstendige priser, og du kan bygge opp et skikkelig bibliotek med filmer uten at hullet i lommeboken blir for dyp.

Western filmer gjør det veldig bra på bluray på grunn av formatets høye lyd- og bildekvalitet.

De fleste bluray utgaver gir deg tilgang til statister som dokumentarer, kommentarspor og mye mer.

Bluray gir deg bedre bildekvalitet enn du finner med noen streamingtjenester.

Vakre vestlige på bluray

Hvis det er en sjanger som er spesielt egnet for uskarphet, er det vestlige filmer. Store ørkenpanoramaer, intense pistolkamper og intime samtaler rundt bål gjør det veldig bra i bluray-formatets høye bildeoppløsning og gode lyd. På mange uskarpe plater får du også mye bonusmateriale.

Å se vestlige filmer på uskarphet, enten de er relativt nye eller filmet under Hollywoods gullalder, er å gå rett inn i filmhistorien. Det er i den vestlige sjangeren du finner noen av de viktigste filmene gjennom tidene. Western er viktige hjørnesteiner i handlingen, Hong Kong-action, samurai-filmer og mye, mye mer.

John Ford - den første moderne vestlige regissøren?

Blant de tidlige vestlige regissørene fortjener John Ford spesiell omtale som noen som laget filmer som viste seg å være viktige for filmhistorien. Diligensen (1939) var filmen som nesten uavhengig definerte den vestlige sjangeren og også gjorde John Wayne til en stjerne. I dag ser mange på det som en slags filmskole, ikke minst Orson Welles som tok mange leksjoner fra filmen for sitt mesterverk Citizen Kane (1941). The Man Who Shot Liberty Valance (1962) er en annen film i Fords filmografi som har vært veldig innflytelsesrik. Det ble ikke satt stor pris på da den ble utgitt, men har blitt revurdert etter hvert som den eldes.

Peckinpah videreutviklet sjangeren

Sam Peckinpah er en annen fremtredende vestlig regissør. Kronologisk tilhører han generasjonen etter Ford. Peckinpahs filmografi er full av perler, men hvis du ikke har sett noen av filmene hans, er det sannsynligvis The Wild Gang (1969) du bør se. Filmen var en enorm kinosuksess da den gikk. Dette handler ikke om klimaks i vest, men snarere om de døende dagene i den klassiske vesttiden i begynnelsen av det 20. århundre. En gjeng banditter blir tvunget til et siste oppdrag for å stjele en våpensending fra Mexico, mens de blir jaget av en tidligere kollega.

Leone gjorde western til skitten kunst

Det er ikke mulig å snakke om vestlige filmer uten å nevne den italienske regissøren Sergio Leone. Leone ble inspirert av den mesterlige Akira Kurosawa (som igjen hadde blitt inspirert av John Ford) og hans samurai-filmer og moderniserte den vestlige sjangeren nesten helt alene. Ikke minst filmtrilogien som ble skutt med Clint Eastwood i hovedrollen og som ga ham sitt store internasjonale gjennombrudd: For en håndfull dollar (1964), For noen få dollar mer (1965) og De gode, dårlige og stygge (1966).

Leones filmer føles fortsatt veldig dynamiske og moderne. Ikke så lite fordi regissører som Tarantino lånte sunt fra italieneren. For en seer i dag kan det komme som en overraskelse at Leones filmer generelt ble saget når den gikk. Filmene som oftest ble spilt i Spania med for det meste europeiske skuespillere som senere ble kalt til engelsk ble ansett som skitne.

Produktet er lagt til i handlekurven din