• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

disney movies

Disney har mange filmer som er elsket av både store og små, og blant dem er det garantert en favorittfilm for både deg og din familie.

Disney ble grunnlagt allerede i 1923 av to brødre Walt og Ron Disney. Fra begynnelsen ble selskapet kalt Walt Disney Productions. Disneys historier har gledet barn og voksne mange ganger gjennom årene, og Disney fortsetter å gi ut både filmer og serier.

Mange av oss har vokst opp med Disney-filmer, og mange av oss holder disse filmene nær hjertet.

Disney har gitt ut klassikere som Micke og Molle, Bambi, 101 dalmatere og Snow White and the Seven Dwarfs. Filmen om Snow White var den første tegneseriefilmen som Disney ga ut, og som kunne sees på kino i USA i 1938. Denne filmen var en stor suksess, og Walt Disney fortsatte med drømmen om å lage tegneserier.

Etter suksessen til Snow White and the Seven Dwarfs fulgte Disney opp med klassikere som Pinocchio som ble gitt ut i 1940, Dumbo, Bambi, Cinderella og Alice in Wonderland. De fleste av oss har sannsynligvis sett disse filmene og er fortsatt elsket av mange i dag.

Filmtips for hele familien

Snøhvit og de syv dvergene

Bambi

Oppdrag Nemo

Askungen

Mulan

Bjørnebrødre

Løvenes Konge

Innsiden ut

Den lille havfrue

 

Det er ingen tvil om at Walt og Ron Disney har gitt barn og voksne over hele verden. Disney-filmene vi har mottatt gjennom årene er fantastiske, og det er flere filmer å velge mellom. Brødrene fikk sin karriere startet med karakteren Mickey Mouse, som Walt faktisk gir stemmen til. Allerede da Disney lanserte sin første tegneseriefilm Snow White i 1923, hadde Disney vært et mesterverk i filmverdenen. Snow White and the Seven Dwarfs var faktisk den første spillefilmproduksjonen som ble laget i farger og var banebrytende på denne tiden. Snövits historie handler om en vakker jente som heter Snövit. Snövits mor døde da hun var liten, og faren til Snövit giftet seg deretter med en ond dronning. Dronningen, som er stemor til Snövit, sender Snøhvit bort en dag når dronningen ikke lenger kan være den vakreste i landet. Snow White lover da at hun aldri kommer tilbake til dronningen og slottet igjen og går ut i skogen alene der farer lurer, men hun blir da reddet av de syv små dvergene. Men dronningen vil se at Snøhvit forsvinner, så hun ser etter henne. Utrolig spennende historie og en skikkelig klassiker.

Walt lanserte også spillefilmer en stund hvor han kombinerte ekte og autentiske skuespillere med tegneserier. En av de mest berømte er Mary Poppins.

Disney-filmer er noe alle må oppleve. Hvis vi for eksempel tar den klassiske Askepott som kom allerede i 1950. Denne filmen er basert på en foreldreløs jente som bor sammen med sin onde stemor og hennes to onde steføstre, og filmen begynner ganske melodramatisk, men har en lykkelig slutt med at Askepott faktisk får prinsen i filmen og leve lykkelig etter hvert som mange av Disney-filmene gjør. Mange av oss har sannsynligvis sett løvekongen og falt tårer, men som til slutt klarte å få oss positive og glade igjen når Simba faktisk kommer hjem og tar over riket. Dette er en rød tråd i mange av Disneys historier, for å starte historien tragisk, men avslutte med at noe positivt skjer, en god slutt rett og slett. Som både voksne og barn setter pris på.

Disney har også en rekke nyere produksjoner som mange setter pris på. Frostfilmene har for eksempel blitt veldig populære i mange husholdninger. Denne filmen starter også litt tragisk med at hovedpersonen Elsa har magiske krefter når alt hun berører blir til is, men når Elsa en dag tilfeldigvis sårer søsteren Anna, stikker hun av for å leve et liv alene uten å skade noen igjen, men har en lykkelig slutt. Noe som ser ut til å være et vinnerkonsept når det gjelder Disney-filmer.

Til og med den nyere filmen Inside Out der vi får følge en ung jente og det som foregår i hodet på henne, får oss til å tenke på følelsene våre og at det noen ganger kan være litt vanskelig, men som sagt har alt en god og positiv slutt.

Å finne Nemo er også et eventyr som vi ikke har sett før. I denne historien møter vi Nemo og hans far som er to klovnefisk ute i det store åpne havet. En dag forsvinner Nemo, og faren gjør alt for å finne ham igjen. Et storslått eventyr der vi får møte alle slags fisk og dyr. Doris er en karakter mange kjenner igjen, siden hun er en fisk som har veldig kort hukommelse og gir mange latter under historien.

Siden den gang har vi også klassikeren Mulan, som i 2020 ble en live actionfilm. Legenden om Mulan finner sted i Kina. Her får vi følge en jente som gjør alt for å hindre faren i å bli med i krigen. Mulan tar saken i egne hender, kler seg ut som en mann og blir med i den forferdelige krigen. Underveis tar hun med seg beskyttere Mushhu, den lille røde dragen, den vakre, svarte hesten og den heldige cricket.

Klassikeren The Little Mermaid vil også være en live actionfilm. Den lille havfruen foregår under vann, her får vi følge den lille havfruen Ariel som er datteren til sjøkongen Triton.

Produktet er lagt til i handlekurven din