• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

DVD film

DVD var opprinnelig formatet med den høyeste bilde- og lydkvaliteten for generelt hjemmeforbruk. Selv i dag brukes produktet for å få en sikrere tilgang til filmer, lyd- og bildekvaliteten fungerer fremdeles med dagens standard og det bruker mindre energi enn streaming gjør.

DVD spiller

 

Historien til DVD

Begynnelsen på filmhistorien er datert 1895 med kinematografen, en maskin som kan projisere bilder raskt nok til å skape en illusjon av bevegelse. Både evnen til å lage film og kapasiteten til å projisere den har siden vært i hendene på store selskaper og ikke på enkeltpersoner, noe den stort sett fortsatt gjør i dag.

Med introduksjonen av TV-apparatet på 1950-tallet kom filmen inn i folks hjem. Filmen var faktisk en veldig populær attraksjon som TV-selskapene var villige til å betale dyre rettigheter for å vise. Omtrent to tiår senere ble videobåndet (senere fullstendig dominert av VHS-kassetten) utviklet, en teknologi som gjorde det mulig å ta opp materialet fra TV-en.

Det viktigste å forstå motivene bak DVD-en er at filmselskapene aldri var veldig fornøyde med videobåndet. Selv om teknologien betydde at de kunne gi ut filmene sine igjen etter å ha gått på kino, betydde det også at folk kunne (ulovlig) distribuere eller til og med lekke materialet deres. Det endelige svaret var en ny måte å kjøpe og spille filmer og TV-serier på. Resultatet var DVD-spilleren, og den ble utgitt i 1996.

DVD-spiller funksjoner

For å få folk til å bytte til det nye formatet, tilbød de det beste teknologien den gang hadde å tilby (for hjemmeforbruk), en kvalitet som selv i dag ikke er for datert. Det faktum at platen var koblet til et solid materiale (i stedet for en som kunne spilles over) betydde også at filmdistributørene kunne legge til en meny som tillot forbrukeren å navigere seg rundt DVD-filmene. Før du så filmen, kunne du velge mellom flere forskjellige språk og undertekster. I filmen kan du hoppe mellom forskjellige scener og til og med gå tilbake til menyen hvis du savnet noe. Etter filmen var det ofte bonusmateriale å se på.

DVDen hadde også en mye hyggeligere pausefunksjon enn VHS-kassetten. VHS-kassetten stoppet analogt ved bokstavelig talt å stoppe båndet. Den oppfyller sin funksjon på en rent praktisk måte, men den ser bokstavelig ut som motbydelig da du ofte havner mellom forskjellige rammer som må spilles av i en jevn flyt for å forme filmen. DVDen stopper i stedet med en laserfunksjon som velger forrige ramme. Alle som ser på en DVD-film kan derfor stoppe og studere detaljer eller gå tilbake til ting du så i øynene. Samlet sett gjør det det mulig å studere film og dens underliggende elementer i mer dybde.

DVD vs. VHS

 

Mye bedre bilde- og lydkvalitet.

Tar mindre plass og har lavere vekt.

Finere pausefunksjon som gjør det mulig å se detaljer.

Menytilgang:

1. Ulike språk og undertekster.

Mulighet til å hoppe mellom forskjellige scener.

3. Ofte bonusmateriell.

 

DVD-filmer: fordeler fremfor streaming

 

Bilde- og lydkvalitet

Selv om formatet er rundt 25 år, er ikke DVD-filmer veldig datert når det gjelder bilde og lydkvalitet. Årsaken til dette skyldes det samme prinsippet som hvorfor vinylplater fortsatt har en ettertraktet lyd. Når innholdet er opprettet av et fysisk produkt, skjer overføringen av materialinnholdet direkte. Men hvis det skal kodes om til ener og nuller og deretter sendes digitalt, må materialet komprimeres.

I en konkret sammenligning er mengden piksler for DVD knapt halvparten av standard HD, men forskjellen er mye mindre da den har en bedre kontrast på fargene, noe som betyr at hver piksel ikke merkes like mye. Lydsporet er enda mer likt dagens standard og enda enklere å koble til høyttalersystemer. Hvis du også inkluderer oppfølgerens uskarphet (som ble utgitt internasjonalt i 2006), er det ingen digital tjeneste for film som gir samme lyd- og bildekvalitet, selv om den kan være ganske nær.

Eie

Noen filmer er vanskelig, om ikke umulig, å finne lovlige på nettet. Der er DVD-filmer et veldig godt supplement. Men i tillegg til det utilgjengelige materialet, betyr DVD-filmer også en garanti for at du eier det som er der, og at situasjonen ikke vil endre seg. Dette er viktig fordi streamingtjenester ofte roterer materialet sitt som en del av markedsføringsstrategiene.

Hvis du generelt er en samler, har DVD-filmer også mange deler som gjør dem tilfredsstillende. DVD-filmer gir deg eierskap til et materiale som flere mennesker har lagt en betydelig del av livet sitt i å lage, og deretter komprimert til et par timer av det aller beste. Det er en spesiell følelse knyttet til å ha en kopi av et slikt materiale, spesielt det du selv liker veldig godt. Du kan også sortere filmer på flere forskjellige måter, for eksempel etter sjanger, opprinnelsesland eller regissør.

Populära produkter i underkategorierna

Produktet er lagt til i handlekurven din