• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

eventyrfilm

Actionfilmer, fantasyfilmer og eventyrfilmer inneholder de samme komponentene; hovedpersonen eller hovedpersonene kastes av forskjellige grunner i en rekke hendelser som vanligvis inkluderer vold, slåssing, slåssing, fysisk utnyttelse og hektisk jakt av forskjellige slag.

Action-, fantasy- og eventyrfilmer på DVD

Disse sjangrene har en tendens til å inkludere en eller flere helter som kjemper mot utrolige odds, som inkluderer livstruende situasjoner, en eller flere skurker, eller et oppdrag som vanligvis ender med seier for helten eller heltene (selv om et lite antall filmer i disse sjangrene er avsluttet i seier for skurken eller skurker i stedet). Dette er filmer med lykkelige avslutninger, hvor det gode vinner over det onde, nesten fullt ut, og hvor det er noe av det uvanlige som ondskap vinner. Her finner du både serier og filmer å se når du tørster etter et fartsfylt eller fantasifullt eventyr.

I disse sjangrene finner du blant annet (og mye mer):

007 Bond

Stjerne krigen

Jason Bourne

Karate barn

24

Magnum

Menn i svart

Blodskudd

Mumyfilmene

300

Originalene

The Punisher

Machete

En oppdagelse av hekser

Edderkopp mann

Supermann

Polarexpressen

Terminator

TinTin

Underverden

Skjelv

Vikinger

Sin City

 

Her finner du både gamle kultruller og nyere eventyr, men også klassisk fantasy og sci-fi.

I actionfilmsjangeren er det vanlig å blande andre filmgenrer, men det inkluderer vold, eksplosjoner, biljakt, slagsmål, en eller flere helter som kjemper for en god sak, spesialeffekter og stuntmenn. Handlingen er som sagt voldelig og fartsfylt, dette er ikke filmer for de følsomme. Heltene er ofte individer med problemer i livet, enten med avhengighet eller annen sammenfiltret bakgrunn. Forhold kan være et problem for disse heltene, men alle problemene som heltene har, kan lett overvinnes når situasjonen krever det. Action blandes ofte med thrillere, drama, komedie og eventyr som sjangere. I actionfilmsjangeren er det filmer som Dredd, Mad Max, Face / Off, Terminator, The Bond-filmene, John Wick, Speed, Die Hard, Runaway Train, Robocop, Aliens og Matrix blant mange mange andre. Alle filmene er veldig voldelige.

Eventyrsjangeren er en filmsjanger der eventyret er i sentrum. Det er vanlig å blande eventyr med drama, fantasy, komedie, thriller, sci-fi og action. I eventyrsjangeren der Sci-Fi er inkludert, skjer eventyret ofte på andre planeter ute i universet. Der det blandes med handling, er det mye vold. I denne sjangeren finner du filmer som Pirates of the Caribbean, Indiana Jones-filmer, Jurassic Park-filmer, King Kong, Tarzan, The Lord of the Rings-filmer, Mad Max, Planet of the Apes, Brothers Lionheart, Stardust, Monty Pythons galne verden og Oh bror hvor er du? og mer. Som du kan se, kan mange filmer inkluderes i denne sjangeren, så hvis du vil ha et eventyr, er det mye å velge mellom.

Fantasysjangeren er en kulturell sjanger der det er en avvikende virkelighet, eller fantasiverden om du vil. Det er fantasifullt, det er ofte magi og overnaturlige fenomener i denne sjangeren. Grunnlaget er alltid fantasiverden, og den ligner ofte en eventyrverden eller den vestlige verden fra middelalderen med elementer fra andre epoker eller kontinenter. Denne sjangeren inkluderer ofte slott, drager, hekser, monstre, mytologiske skapninger, helter og fiender. I mange fantasibaserte grunnleggende historier i disse filmene vandrer historien mellom to verdener, noen går gjennom en magisk dør eller faller gjennom et magisk hull for å komme inn i en annen verden der eventyret tar fart. Helten, som alltid er hovedpersonen, har alltid et oppdrag som må fullføres, og det er alltid noen eller noe som helten spesielt leter etter. Handlingen i historien består alltid av veien til det helten søker, eller oppdraget som helten løser. I løpet av historien får betrakteren følge med på hvordan oppdraget blir fullført, problemene som oppstår underveis og hvordan problemene løses. Seeren får se hvordan helten løser alle utfordringene i løpet av oppdraget, og hvordan løsningen på gåten kommer nærmere og nærmere. Fantasysjangeren er fylt med magi som brukes på mange forskjellige måter i disse filmene. Antall karakterer er mange, både onde og gode, hvor de dårlige vanligvis tar sikte på å prøve å ta over verden allerede i begynnelsen av filmen, mens de gode kjemper tilbake ved å beskytte verden og til slutt vanligvis vinner.

Fantasysjangeren skiller seg fra Sci-Fi i måten sjangeren forholder seg til realisme. I fantasi skjer ting hvis ikke kan skje i den virkelige verden, mens det i sci-fi er ting som kan skje hvis det ikke allerede har skjedd eller vil skje. Mens Sci-Fi er mer vitenskapelig orientert, er fantasi bare basert på fantasien, og i fantasiverden er det ingen grenser. Det er ikke uvanlig at fantasy-filmer overlapper i sin sjanger med action, eventyr, sci-fi og skrekkgenren, men til tross for denne overlappingen anses fantasy-sjangeren å tilhøre en egen sjanger som er atskilt fra de andre.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din