• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

top anime movies

Anime-filmer har hatt stor innflytelse, ikke bare i Japan, men også i Sverige og over hele verden. Mange kjenner karakterenes store øyne, skarpe haker og unike frisyrer. Anime inkluderer TV-serier og filmer som Pokémon og Sailor Moon, som hovedsakelig tiltrekker seg det yngre publikum, samt produksjoner rettet mot et voksent publikum.

Anime filmer på DVD

Anime (et japansk ord for animasjon) kan spores tilbake til begynnelsen av det 20. århundre, men har hatt en gigantisk innvirkning i den vestlige verden etter 90-tallet.

Anime i seg selv er ikke en sjanger, men har blitt et generelt navn for animasjon fra Asia, hovedsakelig Japan. I anime kan du finne alle slags såkalte normale filmsjangre, det er alt fra spennende actionfilmer til store fantasiverdener og komedier som får deg til å le til tårene kommer opp. Noen av de mest kjente anime-filmene og -seriene er Pokémon og Sailor Moon. Det er mange funksjoner i animasjonsstilen som kan knyttes til barnefilmer og lignende, men anime produseres ofte med tanke på voksne. Et selskap som er stort i Anime for stort og lite er produksjonsselskapet Ghibli, som det er litt mer informasjon om nedenfor.

Hvorfor skal du se anime?

Storslåtte eventyr

En stil som både barn og voksne kan sette pris på

Historier som får deg til å le og gråte

 

Mer om anime-filmer

Anime har vokst og vokst i den vestlige verden, hvis du ikke har tatt steget inn i denne magiske typen film, har du virkelig savnet noe. Mye anime er tegnet for hånd og det er mange tilfeller med jevn håndmalt bakgrunn, dette er noe som lenge har blitt erstattet av animasjon med 3D-modeller i den vestlige verden. Men i anime prøver de fortsatt å holde følelsen av at du bare kan få fra tegneserier for hånd, selv om de noen ganger også bruker mer moderne og raske metoder. Estetikken til anime-film har noen ganger blitt etterlignet av amerikanske produksjonsselskaper, for eksempel i Avatar, The Last Air Bender produsert av Nickelodeon Animation Stuid. Det er en verdi å faktisk gå tilbake og se hvor alt dette kommer fra, og hvorfor så mange ønsker å bruke materialet, det er til og med slik at veldig moderne film som vi ser som gitt filmklassikere i dag, faktisk har sin opprinnelse i anime. Alle filmelskere vet om The Matrix, skaperne deres har sagt at inspirasjonen deres kommer fra anime som Akira, Ghost in the Shell og Ninja Scroll. Hvis du elsket Pacific Rim og dens store menneskekontrollerte mekaniske kamproboter, er det en hel undergenre av anime kalt Mecha anime, noen ganger uforsiktig kalt Gundam etter den populære serien med samme navn på grunn av dens innflytelse på sjangeren.

Litt kort om Studio Ghibli

Studio Ghibli er et av de mest kjente selskapene innen anime. De har produsert store filmer som Spirited Away og The Living Castle. Hvis du spør folk som elsker anime, vil de alltid anbefale filmer fra dem. De har også laget en anime-tolkning av Ronja Rövardotter, en av våre store svenske klassikere fra Astrid Lindgren. Så hvis du vil se hvordan et japansk anime-studio tolker denne klassikeren, anbefales det på det sterkeste. Filmene fra dette fantastiske studioet får det beste stedet på DVD-hylla når du har sett dem.

Serier og filmer

I det store og hele produseres mest anime i serieformat, disse finnes på samleplater der det vanligvis enten er en sesong eller hele serien samlet i en eske. Noen serier kan være ekstremt lange for å virkelig være en del av karakterenes reise, mens noen kan være så korte som en sesong for en mer kortfattet og gripende historie. Imidlertid har anime-filmer ofte et større budsjett, og mye mer tid kan brukes på produksjonen av filmene enn på serien rent visuelt. Det kan også være fint å ha en hel historie i litt mindre format enn en lang serie.

Er anime-film bare for barn?

Absolutt ikke, anime er rettet mot alle publikum, selv om barn kan se det meste og sette pris på det også. Mange filmer inneholder temaer og begreper som ofte bevisst er regissert på en slik måte at barn kan sette pris på dem på sin egen måte mens foreldrene sitter i sofaen og føler seg emosjonelle om hvor nær filmen kommer til ens hjerte. Hvis du ikke er kjent med anime, bør du oppsøke en anmeldelse før du kjøper filmen og se den sammen med barnet ditt, da noen filmer kan være ganske grafiske, enten med makt eller konsept som barna ikke vil forstå i det hele tatt. Når det er sagt, er flertallet av filmene for alle.

 

Anime (japansk: ア ニ メ, [aɲime] (lytte); flertall: anime), noen ganger kalt Japanimation, er håndtegnet og dataanimert, med opprinnelse i Japan. Begrepet er avledet av det engelske ordet animasjon og brukes i Japan som et tomt begrep for alle animerte medier. Utenfor Japan brukes anime enten til å referere til animasjon laget i Japan, eller til en animert stil i japansk stil som ofte er preget av fargerik grafikk, livlige karakterer og fantastiske temaer.

Produktet er lagt til i handlekurven din