• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

dokumentärfilm på dvd

Det som kjennetegner en dokumentar er at den er basert på det virkelige liv eller verden. Så det er ikke en fiksjon eller noe som finner sted etter et manuskript. Så lenge disse reglene følges, har du stort sett frie tøyler når det gjelder en dokumentar.

Disse filmene kan også handle om ulike temaer, for eksempel dyreliv, en bestemt kultur, kjendiser eller historiske begivenheter. Her på Filmhyllan er det et bredt spekter av dokumentarer for deg som leter etter noe interessant, enten det er for moro skyld eller fordi du vil lære mer om noe.

 

Dokumentarer - en av de eldste sjangrene

Dokumentarsjangeren kan spores tilbake til da den første filmen ble produsert, som sies å være like før år 1900. Noen av de første filmene viste typiske hverdagssituasjoner og handlet vanligvis om dokumentariske karakterer. Imidlertid ble en av de aller første dokumentarene opprettet i 1922. Det var Robert J. Flahertys film Nanook of the North, som handler om hvordan arktiske jegere og hvordan de levde. Siden den gang har det imidlertid blitt opprettet en rekke andre virkelighetsbaserte filmer, som handler om litt av alt. I dag kan du enkelt finne et stort utvalg av filmer fra denne sjangeren. Det er bare fantasien din som setter grensene for hvilke dokumentarer du kan fordype deg i.

 

Finn favorittene dine her

Her på Filmhyllan finner du et bredt spekter av dokumentarer. Så du kan finne nøyaktig filmen som fanger oppmerksomheten din. Du kan finne både svenske og utenlandske dokumentarer. I tillegg er det både helt nye filmer for billigere penger, og brukes også til en enda billigere. Tilbudet etterfylles også innimellom i forbindelse med når vi mottar flere filmer. På grunn av dette anbefales det at du tar en titt noen ganger, slik at du ikke går glipp av favorittene dine når de vises i tilbudet.

Kom deg nær virkeligheten med dokumentarer på DVD

Dokumentarer gjenspeiler en virkelighet mange ikke kommer i nærheten av. Gjennom filmen kan vi oppleve, forstå og lære om samfunnet og naturen som omgir oss i vår verden. Gjennom dokumentaren får vi også se hvordan historien vår har formet vår nåtid.

Det er praktisk å se en dokumentar på DVD, ettersom seeren kan velge når og hvor den skal spilles av, forutsatt at det er en DVD-spiller. Skivene er små og passer lett i pakken, noe som gjør dem enkle å ta med seg. DVD-spillere er også tilgjengelige som små bærbare kassetter og kan være et interessant tidsfordriv på for eksempel en tur. Fordelen med dokumentarfilm er å få en dypere innsikt i et miljø man ellers er langt fra, geografisk eller i et samfunnsperspektiv. Disse dokumentarene er ofte laget av profesjonelle journalister og filmskapere og kan kreve mange års forskning, filming og bearbeiding før det ferdige produktet blir vist for publikum. Resultatet er en reise, et eventyr for betrakteren.

Positive egenskaper

Tilgjengelig og bærbar

Krever ingen tilkobling

Instruktiv

Sosialt gunstig

Pedagogisk

Underholdende

Engasjerende

Koblet til virkeligheten

Lukk men langt unna

Den fantastiske verdenen av dokumentarfilm

Godt laget dokumentarer kan sees om og om igjen. En god ettersmak, en interessant vinkel eller viktig informasjon om verdenssituasjonen er verdt å fordype seg videre i og spre til andre. En DVD gjør dette mulig da det er fysisk nært. Det trenger ikke å lastes ned, men kan enkelt kjøpes i butikk eller online, og deretter kan anbefalingene om dokumentaren fortsette.

Tilgangen på dokumentarer har økt de siste årene gjennom utviklet teknologi, lettere tilgjengelig natur og etterspørselen etter det som skjer i samfunnet.

Noe som forenkler opptak i tøffe omgivelser er utvikling av kamerautstyr der små kameraer kan skjules i dyr og leses andre steder. Skjulte kameraer med godt lydopptak letter undersøkelser der det oppstår fele. Bildekvaliteten utvikler seg også kontinuerlig, så farger og nyanser er utrolige. Digitalisering har virkelig kommet filmskapere til gode.

Dokumentarer tatt i ekstreme miljøer krever mye av fotografene. I tillegg til sin profesjonelle kunnskap innen fotografering, må de også ha god kroppsbygning og være kjent med miljøet de jobber i. En film skutt under vann krever god dykkeropplevelse, samt en film som gjenspeiler livet i regnskogen krever kunnskap fra lokalbefolkningen. og dyreliv. På listen over fotografiske egenskaper kan det legges tålmodighet, ettersom det kan ta uker før dyret blir sett gjennom grenen, eller lyset blir perfekt. Som naturfotograf trenger du også interesse for å finne atferd, instinkter, endringer i dyr og planter som kan forklare naturens sykluser og la publikum undre seg over naturens styrker og motstandskraft. Resultatet av denne tålmodigheten er å generere filmer med sesongmessige endringer, klimaendringer, dyrelivssykluser. Det er mye som fascinerer og er fantastisk i naturen.

En annen sjanger av dokumentarfilm er de som gjenspeiler virkeligheten i samfunnet vårt, de som avslører forseelser, korrupsjon og kriminalitet.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din