• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Komedie

Filmer i kategorien komedie gir en grunnleggende følelse av glede, gir latter og har et lettvint utseende i forskjellige situasjoner som kan oppleves i livet.

Hvis du vil se en film som får deg til å le, bør du se en komedie. I en komedie kan alt skje, uventede situasjoner oppstår og historien endres til det du ikke forventet.

Komediefilmer på DVD

Trøbbelmakeren kan være en kjærlighetssyk guttevaskemaskin som blir blind for en vakker kvinne, den skremmende løven kan være en klønete snakkende klovn, og den vellykkede forretningsmannen kan være uheldig av et barns uskyldige ønske.

En komediefilm inneholder vanligvis flere av disse ingrediensene:

Letthet

Et utfordrende språk

Subversive motiver som vekker latter

Bedragere og helter

Tegneserier og linjer

Ofte lykkelige avslutninger

Kjærlighetshistorier

Ulige situasjoner

Morsomme karakterer

Morsomme sammenhenger

Uventede hendelser

 

Komediefilmer faller inn i en kategori av filmer med vekt på humor og moro. Her er hensikten å få publikum til å le av blant annet overdrevne egenskaper, tankespill og kroppsspråk sammen med et verbalt overdrevet språk. Tradisjonelt har disse filmene en lykkelig slutt, med unntak av såkalt svart komedie. Komedier har vanligvis en lett undertone som publikum kan føle at de har det bra med. Den grunnleggende stemningen til en komedie er lett, lett å fordøye og humoristisk.

Det er ingen streng tilnærming til virkeligheten her, og man gir opp realismen, det vil si at i komedie forholder man seg ikke så strengt til de realistiske forventningene en seer kan ha, men snarere det motsatte. Det individet synes er morsomt, endres etter kulturell bakgrunn, personlige følelser, opplevelser, meninger, alder, hvordan du vokste opp eller hvor du vokste opp.

I en komediefilm blir forventningene bygget opp og deretter snudd på hodet. Forvirringer og viklinger oppstår samtidig som karakterer i filmen ofte blir til dypere og mer personlige individer enn det de oppfattes som i begynnelsen av en film.

Ingrediensene i en komedie varierer mye, alt kan skje og alt blir ikke som forventet som en seer, noe som fører til mange latter - både gjenkjennelig og overrasket.

Motivene til komedie kan være forskjellige og i boka Film Comedy beskriver Geoff King dette veldig godt gjennom sine ord: “To forskjellige forestillinger om komedie kombineres ofte: komedie i følelsen av latter, anarki og forstyrrelse av harmoni, og komedie i følelse av en bevegelse mot harmoni, integrering og lykkelig slutt ”.

I komedie kan det lille og ikke så modige individet plutselig bli helten og den umulige kjærligheten kan vinne. Men før det kan skje, er det ofte en rekke forviklinger og hendelser som finner sted, og disse blir vanligvis veldig pittoresk beskrevet på de mest drastiske måtene rent figurativt og gjennom linjer og lydeffekter og / eller musikk.

Komedie går langt tilbake i menneskets kulturhistorie. Selv i det gamle Roma var det komedier som skuespill, og formålet var allerede da å tiltrekke publikum til latter og bringe glede. Historisk sett er komedie det motsatte av tragedie, og komedie tar da karakterene fra en dårligere tilstand til ofte en betydelig bedre. I forskjellige kulturer finner man forskjellige ting og situasjoner komiske. Gjennom dette har komedie tilegnet seg mange forskjellige sjangre og arbeidsmetoder. I Hellas og Italia synes folk det generelt er humoristisk med folk som skriker fornærmende, mens britene finner John Cleeses stein ansikt komisk når de leverer linjene. I Sverige har vi Gösta Ekman, Robert Gustafsson og andre på det hvite lerretet, men også "bondehumoren" med bussteatret (farse).

Det er flere forskjellige sjangre i komedie; svart komedie, pinlig humor, slapstick / fysisk komedie, seriøs komedie og sketch-komedie.

Den svarte komedien er en kontroversiell form for komedie fordi den lokker publikum til å le av noe som egentlig ikke burde være morsomt. I svart komedie brukes ofte rasisme, vold, død, pedofili, homofobi, utnyttelse av svakere individer i samfunnet og mer. I sistnevnte sjanger er Quentin Tarantino en mester da han galant klarer å lokke seerne til å le av det mest grafiske blodbadet på skjermen. Imidlertid er formålet med den svarte komedien ikke å tiltrekke seg for eksempel voldshandlinger, men å faktisk le av forutinntatte forestillinger eller absurditeten som kan oppstå i hodet til en seriemorder.

I sjangeren "pinlig humor" er det ofte situasjonskomedie som er det vanligste. Innenfor denne sjangeren oppstår situasjoner som publikum kjenner seg igjen i av seg selv å ha opplevd noe lignende eller situasjoner som de selv absolutt ikke vil delta i. Dette handler om ting som å være utestengt naken, si eller gjøre noe pinlig eller uttrykke noe nedsettende eller tulle om en fest du er invitert til.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din