• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Western film

Når du leter etter en god westernfilm på DVD, vil du vanligvis ha noen spesielle funksjoner. Selvfølgelig må det være en hovedperson og en spesiell skurk som må beseire på en eller annen måte. Handlingen foregår selvfølgelig på slutten av 1800-tallet i det som da var Nord-Amerika. Filmen "The Good, the Bad and the Ugly" inneholder alle ingrediensene som lager en vestlig film.

Vestlige filmer på DVD

Hvis du leter etter vestlige filmer på DVD å kjøpe, har du kommet til rett sted. Her er mange tips om temaet vestlige filmer. Vi lister også opp de klassiske vestlige filmene.

Hva kjennetegner en vestlig film?

"Det gode, det dårlige og det stygge" kan nesten sees på som en standard for hva en vestlig film skal inneholde. I en klassisk er det vanligvis:

Salonger og barer.

Omfattende landskap og solnedganger.

Fantastisk ridning.

En snill eller ond lensmann.

Dueller mellom forskjellige hovedpersoner.

Revolver menn som leter etter skatter, røver tog eller jager etter en rømt fange.

Borgerkrig og møter med urfolk.

 

Hva er den beste westernfilmen å kjøpe på DVD?

Når det gjelder å bestemme hvilken film som er best, er det selvfølgelig like mange smaker som det er folk som har dem. I punktlisten over er det det som vanligvis utgjør en klassisk vestlig film på DVD, men det er selvfølgelig variasjoner på temaet. I en klassisk spaghetti-western, helst med Clint Eastwood i hovedrollen, får du tilfredsstille det mest grunnleggende av temaet. Årsaken til at det kalles spaghetti western, hvis noen har lurt på, kommer av at filmene ble regissert av italienere på 60- og 70-tallet. Mange av de største vestlige filmene kommer fra denne sjangeren. De vestlige filmene handler ofte om en helt fiktiv verden som finner sted et sted på det nordamerikanske kontinentet. Det var ikke helt uvanlig at innspillingsstedet var et annet sted helt. Hele byene kunne bygges med natur som bare hadde en front. Et av de største navnene i sjangeren er regissøren

John Ford, hvis filmer ofte skildret et tidlig Amerika på slutten av 1800-tallet. Det var ofte filmer med John Wayne som ble en slags galjonfigur for det naturlige og harde samfunnet som dukket opp under disse tidlige formene i Nord-Amerika. Selvfølgelig var det noen ganger et noe romantisert bilde. Typisk for vestlige filmer er fra kortspill, dueller med revolvere, drikking av whisky og forskjellige lovløse gjenger som kjemper om makten. Det er ikke uvanlig å bli fornærmet av det gode og i mellom bør en lensmann prøve å formidle. Det er nettopp kampen mellom godt og ondt, og det som oppstår i mellom som løfter mange av disse filmene.

Stig på 1990-tallet

Sjangeren opplevde en kraftig nedgang i slutten av 1900-tallet, men til slutt, nærmere 1990, var det en opptur. Det var hovedsakelig filmer som prøvde å ta sjangeren til et nytt nivå som brakte det hele fremover. Disse inkluderer filmen The Merciless fra 1992 med Clint Eastwood. Siden da har mange gode vestlige filmer blitt gitt ut på DVD og i utgangspunktet omformet hele konseptet med vestlig film. Her er en gjennomgang av hvilke vestlige filmer på DVD du virkelig ikke må gå glipp av:

The Wild Bunch (1969)

Denne filmen sies vanligvis å være Sam Peckinpahs største mesterverk. Filmen regnes også som en av de beste vestlige filmene. Det er en voldsom historie, og betrakteren kastes fullt ut i Nord-Amerika tidlig på 1900-tallet. Her er en lovløs gjeng som vil gjøre et siste eventyr sammen før de går av med pensjon. Men planene går ikke helt som planlagt. Det blir et blodig sammenstøt med en annen gjeng, og du må blant annet flykte ned til Mexico. En vestlig film som er et must på DVD.

The Good, the Bad, the Ugly (1966)

"Det onde, det gode, det stygge" er den såkalte spaghetti-westernen på sitt beste. En ekte elsker av vestlige filmer kan ikke komme unna uten å ha sett det. Et must i DVD-hyllen din. Det er også en av de mest berømte filmene i alle kategorier. Her gjelder bred panoramautsikt og stille menn. De få setningene som er utvekslet er harde og konkrete. Mange forskjellige brannkamper og kule sitater gjør filmen til et eventyrlig eldorado. Ganske snart får betrakteren en klar ide om hvor filmen fikk tittelen fra. Som et godt alternativ på DVD for denne filmen kan nevnes Once Upon a Time in the Wild West fra 1968. Den inneholder samme type plot.

Attentatet på Jesse James av den feige Robert Ford (2007)

Her er en film for de som vil se både Brad Pitt og Casey Affleck skyte med buffere sammen. Her er det historien om den lovløse Jesse James som er i sentrum for filmfortellingen. Brad Pitt gjør virkelig en av de beste filmrollene i karrieren når han skildrer den unge opprøreren og også gjerningsmannen.

Red River (1948)

En skikkelig "oldies" på listen, med den klassiske skuespilleren John Wayne. En far og sønn er bønder som flytter storfe sine over prærien. Det blir en duell mot den farlige Thomas Dunson som har andre planer for storfeet.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din