• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Aristocats

Aristocats er en amerikansk animert romantisk eventyrmusikkomedie fra 1970 regissert av Wolfgang Reitherman. Den ble produsert av Walt Disney Productions og utgitt av Buena Vista Distribution. Den 20. Disney-animerte spillefilmen, basert på en historie av Tom McGowan og Tom Rowe, dreier seg om en familie av aristokratiske katter, og hvordan en bekjent hjelper dem etter at en butler kidnapper dem for å få sin elskeres formue som skulle gå til dem. Filmen inneholder stemmene til Eva Gabor, Hermione Baddeley, Phil Harris, Dean Clark, Sterling Holloway, Scatman Crothers og Roddy Maude-Roxby.

I 1962 startet The Aristocats prosjektet som et originalt manus til en todelt live-action-episode av Walt Disneys Wonderful World of Color, utviklet av forfatterne Tom McGowan og Tom Rowe og produsent Harry Tytle. Etter to år med omskriving foreslo Walt Disney at prosjektet skulle være mer egnet for en animasjonsfilm og snudde prosjektet da Jungle Book gikk videre til produksjon. Da The Jungle Book nesten var ferdig, utnevnte Disney Ken Anderson til å utvikle Aristocats, som gjorde det til det siste filmprosjektet som ble godkjent personlig av Disney før hans død i desember 1966.

Aristocats ble løslatt 24. desember 1970 og fikk en veldig positiv mottakelse.

Den ble utgitt på VHS i Europa 1. januar 1990 og i Storbritannia i 1995. Den ble først utgitt på VHS i Nord-Amerika 24. april 1996 som en del av Masterpiece Collection.

I januar 2000 lanserte Walt Disney Home Video Gold Classic Collection, og The Aristocats ble utgitt på VHS og DVD 4. april 2000. DVD-en inneholdt en filmformat på 1,33: 1 forbedret med Dolby 2.0-surroundlyd. Utgivelsen av Gold Collection ble stille avsluttet i 2006. En ny DVD med en spesiell plate (tidligere annonsert som et 2-plate sett) ble utgitt 5. februar 2008.

Disney ga ut filmen på Blu-ray for første gang 21. august 2012. 2-plate Blu-ray / DVD-kombinasjonen i en spesialutgave (både i Blu-ray og DVD-emballasje) inneholdt en ny digital overføring og ny bonus materiale. En DVD-utgivelse med plate ble også gitt ut samme dag.

Se alla våra merchandise

Produktet er lagt til i handlekurven din