• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Baby shark

"Baby Shark" er en barnesang med en familie av haier. Populær som en bålsang, har den fått fart siden 2016, da et sørkoreansk utdanningsselskap Pinkfong gjorde det til en viral video som spres gjennom sosiale medier, online video og radio.

"Baby Shark" -sangen ble ytterligere popularisert av en video produsert av Pinkfong, et pedagogisk merke innen den sørkoreanske mediestart SmartStudy. Originalvideoen til "Baby Shark" (koreansk: 상어 가족; RR: Sang-eo Gajok; lit. shark family) ble lastet opp 26. november 2015. Alle videoer relatert til Pinkfongs sang har mottatt omtrent 5 milliarder visninger per januar 2019. , som gjør det til det mest viste pedagogiske videofenomenet gjennom tidene.

Denne versjonen av sangen ble fremført av den daværende 10 år gamle koreansk-amerikanske sangeren Hope Segoine. Musikkvideoen inneholdt to barneskuespillere, hvorav den ene er skuespillerinnen Elaine Johnston, en 9 år gammel newzealander av koreansk-skotsk avstamning.

Sangen begynner med barer fra Antonín Dvořáks symfoni nr. 9 da musikk fra filmen Jaws høres ut. Sangen har en familie av haier som jager etter en fiskerskole på flukt til sikkerhet. Det ble en viral video i Indonesia i 2017, og gjennom året spres den til mange andre asiatiske land, spesielt de i Sørøst-Asia. Den relaterte mobilappen var blant de 10 mest nedlastede i kategorien familieapper i Sør-Korea, Bangladesh, Singapore, Hong Kong og Indonesia i 2017.

Fra august 2020 har den mest populære videoen av sangen "Baby Shark" (merket "Baby Shark Dance"), som ble lastet opp 17. juni 2016, mottatt over 6,3 milliarder visninger over hele verden, noe som gjør den til den nest mest viste videoen. på YouTube. På grunn av en 2013-endring som Billboard Hot 100-listene fikk til å se ut som online-visning av YouTube-videoer, brøt "Baby Shark" seg inn i Billboard Hot 100 på nummer 32 i løpet av uken 7. januar 2019.

På grunn av sin popularitet har denne versjonen av sangen ansporet en danseshale på nettet (noen ganger kalt Baby Shark Challenge) mens den ble sitert som "den neste store tingen etter dominansen av Gangnam Style". K-popgrupper, inkludert Blackpink og Red Velvet, har fått æren for å spre virussangen videre gjennom dekning av sang og dans, spesielt på deres utvalgte TV-show og konserter. Sangen begynte å bli viral i den vestlige verden i august 2018.

I 2019 ble det kunngjort at Baby Shark skulle tilpasses til en Nickelodeon-serie som premiere på Nickelodeons Nick Jr.-blokk og Nick Jr.-kanal 2020. Nickelodeon og SmartStudy (selskapet som eier Pinkfong-merket) ville samarbeide om et eksklusivt globalt partnerskap for forbrukerprodukter.

I januar 2020 ble Pinkfong Baby Shark kunngjort for å ha en eksklusiv overtakelse av Nick Jr. på Nickelodeon-blokken under "Underwater Adventures" -maraton 31. januar, noe som førte til en ny episode av Nick Jr.-serien Blaze and the Monster. Maskiner for å feire Nick Jr. som snart skal utgis Baby Shark TV-serie tilpasning. Nickelodeon satte også sin egen parodi på sangen med involverte Nick Jr.-karakterer for å markedsføre sendingen.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din