• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Beetlejuice

Beetle Juice er en amerikansk fantasy-komediefilm fra 1988 regissert av Tim Burton, produsert av Geffen Company og distribuert av Warner Bros. Bilder. Handlingen dreier seg om et nylig avdøde par (Alec Baldwin og Geena Davis) som blir spøkelser som hjemsøker sitt tidligere hjem, og en motbydelig, lumsk poltergeist ved navn Betelgeuse (uttalt og noen ganger stavet Beetlejuice i filmen og portrettert av Michael Keaton) fra Netherworld som prøver å skremme bort de nye innbyggerne (Catherine O'Hara, Jeffrey Jones og Winona Ryder).

Beetle juice var en kommersiell suksess og tjente 73,7 millioner dollar fra et budsjett på 15 millioner dollar. Den vant en Oscar for beste makeup og tre Saturn Awards: beste skrekkfilm, beste makeup og beste kvinnelige birolle for Sylvia Sidney. Filmens suksess skapte en animert TV-serie, videospill og en scenemusical i 2018.

Barbara og Adam Maitland bor i et idyllisk land i Connecticut ved Winter River. Barbaras fetter Jane Butterfield, en påtrengende eiendomsmegler, jager dem for å selge sitt store hjem, men de nekter. Under en tur inn til byen snur de seg for å unngå en hund og bilen deres krasjer i elva. Når de to kommer hjem, oppdager de at de ikke husker hvordan de kom tilbake, ikke har refleksjoner, og når Adam prøver å forlate huset, går han inn i en merkelig ørken med uhyrlige sandormer. De finner en bok med tittelen Handbook for the nylig døde og innser at de druknet i krasj og er fanget og hjemsøkt i huset deres.

Jane selger sitt hjem til Deetz-familien fra New York City: Charles, en tidligere eiendomsutvikler; hans andre kone Delia, en billedhugger; og hans tenåringsgoth-datter Lydia, fra sitt første ekteskap. Med interiørdesigneren Otho planlegger Delia å renovere huset. Maitlands prøver å skremme familien bort, men mislykkes fordi de ikke kan sees og ta tilflukt på loftet. Et spøkelse ved navn Betelgeuse (uttales Beetlejuice) sender de to annonsene som markedsfører seg selv som en "bio-eksorsist". Ved å konsultere håndboken åpner Maitland døren til underverdenen og oppdager at etterlivet er strukturert i henhold til et komplekst byråkrati. Saksbehandleren deres, Juno, informerer dem om at det er opp til dem å få deets ut hvis de vil ha dem borte. De to spør om Betelgeuse og Juno forklarer at han var hennes tidligere hjelper som ble frilanser og råder at han er en bråkmaker og at de ikke søker hans hjelp.

Maitland kommer tilbake til huset sitt og møter Lydia, som kan se dem på grunn av sin rare natur og har lest og forstått håndboken. de tre blir venner, men Maitlands vil fortsatt fjerne Deetzes. De ringer til Betelgeuse, men hans frekke personlighet overbeviser dem om at de gjorde en feil, og de nekter å samarbeide med ham. Maitlands prøver å skremme Deetzes på et middagsselskap, men deres handlinger bare underholder dem og Deetzes søker på loftet, og Otho tar håndboken. Betelgeuse manifesterer seg som en uhyrlig slange og angriper dem til Maitlands befaler ham tilbake. Juno innkaller Maitlands og irettesetter dem, ettersom deres underordnede hjemsøk og innkalling av Betelgeuse gir bevis for livet etter livet og beordrer dem til å kvitte seg med Deetzes. De to kan ikke få seg til å skremme Lydia og bestemmer seg for å la familien bli.

Charles har ideen om å gjøre byen til en turistfelle med et tema rundt det overnaturlige og overbeviser sin tidligere sjef Maxie Dean om å besøke, og Maxie krever bevis på det overnaturlige. Ved hjelp av manualen ringer Otho til Adam og Barbara, men de begynner å forfalle, og han innser hva han trodde var en séanse faktisk var en utvisning. Lydia ber Betelgeuse om hjelp og han godtar vilkåret om at hun gifter seg med ham slik at han kan frigjøres til å komme inn i den dødelige verden; godtar hun og roper til ham. Betelgeuse stopper eksorsismen og disponerer Maxie, kona og Otho og kaller deretter en forferdelig minister for å gifte seg med Lydia. Maitlands griper inn før seremonien er over, med Barbara som kjører en sandorm gjennom huset for å fortære Betelgeuse.

Maitlands og Deetzes blir enige om å bo i huset i harmoni, og Lydia blir mer sosialt tilpasset fra vennskapet med dem når hun går på skolen. I etterkant sitter Betelgeuse utålmodig i venterommet og venter på å bli kalt.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din