• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Biler

Biler er en amerikansk dataanimert komediefilm fra 2006 produsert av Pixar Animation Studios og utgitt av Walt Disney Pictures. Filmen ble regissert av John Lasseter fra et manus av Dan Fogelman, Lasseter, Joe Ranft, Kiel Murray, Phil Lorin og Jorgen Klubien og en historie av Lasseter, Ranft og Klubien, og var den siste filmen produsert uavhengig av Pixar før den ble anskaffet Disney. I januar 2006.

I en verden fullstendig befolket av antropomorfe biler og andre kjøretøy, spiller filmen stemmene til Owen Wilson, Paul Newman (i hans siste rollebesetning), Bonnie Hunt, Larry the Cable Guy, Tony Shalhoub, Cheech Marin, Michael Wallis, George Carlin, Paul Dooley, Jenifer Lewis, Guido Quaroni, Michael Keaton, Katherine Helmond, John Ratzenberger og Richard Petty, mens racerfører Dale Earnhardt Jr. (som "Junior"), Mario Andretti, Michael Schumacher og bilentusiast Jay Leno (som "Jay Limo") stemmer.

Biler hadde premiere 26. mai 2006 på Lowe's Motor Speedway i Concord, North Carolina og ble utgitt i USA 9. juni 2006 for generelt positive anmeldelser og hadde også kommersiell suksess, og tjente 462 millioner dollar over hele verden mot et budsjett på 120 millioner dollar . Den ble nominert til to Oscar-priser, inkludert Beste animerte innslag, men tapte for Happy Feet (men vant både Annie-prisen for beste animasjonsfilm og Golden Globe-prisen for beste animasjonsfilm). Filmen ble gitt ut på DVD 7. november 2006 og på Blu-ray 2007. Filmen ble akkompagnert av det korte One Man Band for sine teatralske og kommersielle utgivelser. Merchandise basert på filmen (inkludert skalamodeller for flere av bilene) slo rekorder for detaljhandel med varer basert på en Disney / Pixar-film, som genererer anslagsvis 10 milliarder dollar de fem årene etter filmens utgivelse. Døde i en bil ulykke under filmens produksjon.

En oppfølger med tittelen Biler 2 ble utgitt 24. juni 2011, og en spin-off-film med tittelen Aircraft, produsert av Disneytoon Studios, ble utgitt 9. august 2013, etterfulgt av sin egen oppfølger Aircraft: Fire & Rescue, som ble utgitt i juli 18. 2014. En serie korte animasjonsfilmer med tittelen Cars Toons debuterte i 2008 på Disney Channel og Disney XD. En annen oppfølger, med tittelen Biler 3, ble utgitt 16. juni 2017.

For bilene selv besøkte Lasseter også designstudioene til Big Three Detroit-bilprodusentene, spesielt J Mays fra Ford Motor Company. Lasseter lærte å designe ekte biler.

I 2006 snakket Lasseter om hvordan de jobbet hardt for å gjøre animasjonen troverdig, og sa: "Det tok mange måneder med prøving og feiling og praktiserte testanimasjoner for å finne ut hvordan hver bil beveger seg og hvordan deres verden fungerer. Våre veiledende animatører, Doug Sweetland og Scott Clark, og regissørens animatører, Bobby Podesta og James Ford Murphy, gjorde en fantastisk jobb med animasjonsteamet for å bestemme de unike bevegelsene til hver karakter basert på alder og biltype. Noen biler er som sportsbiler, og de er mye smalere i fjæringen. Andre er eldre biler fra 50-tallet som er mye løsere og har mer sprett for dem. Vi ønsket å få den autentisiteten der inne, men også for å sørge for at hver bil hadde en unik personlighet. Vi ønsket også å animatøren kunne sette noen av seg selv i karakteren og gi den sin egen spinn. Hver dag i dagbøker var det så gøy fordi vi ville se ting vi aldri hadde sett i våre liv. på en troverdig og uventet måte. "

I motsetning til de fleste antropomorfe bilene ble øynene til bilene i denne filmen plassert på frontruten (ligner på Tonka Talking Trucks, karakterene fra Tex Avery's One Cab's Family short og Disneys egen Susie the Little Blue Coupe), snarere enn innenfor frontlysene. . Ifølge produksjonsdesigner Bob Pauley, "Fra begynnelsen av dette prosjektet hadde John Lasseter til hensikt å holde øynene på frontruten. For det første skiller det karakterene våre fra den mer vanlige tilnærmingen der du har litt tegneserieøyne i frontlysene. For en annen , tenkte han at å ha øynene nede i nærheten av munnen foran på bilen føles mer som en slange. Med øynene i frontruten er synspunktet mer menneskelig og fikk det til å føle at hele bilen kunne være involvert i karakterens animasjon. Denne avgjørelsen ble sterkt kritisert av kjøretøybloggen Jalopnik.

I 2006 snakket animatør for filmen Scott Clark om utfordringene med å animere bilkarakterer og sa: "Å få et komplett spekter av ytelse og følelser fra disse karakterene og få dem til å fremdeles virke som biler var et tøft oppdrag, men det er det animasjonen gjør best fantasi, og du får bevegelsene og bevegelsene til å passe med designet. Bilkarakterene våre har kanskje ikke armer og ben, men vi kan lene dekkene inn eller ut for å foreslå at hender åpnes eller lukkes. Vi kan bruke styring for å peke en en bestemt retning. Vi designet også et spesielt øyelokk og et øyenbryn for frontruten som lar oss kommunisere en ekspressivitet som bilene ikke har. "

 

Produktet er lagt til i handlekurven din