• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Dora the explorer

Dora the Explorer er en amerikansk animert TV-serie opprettet av Chris Gifford, Valerie Walsh Valdes og Eric Weiner som hadde premiere på Nickelodeon 14. august 2000. Serien er produsert av Nickelodeon Animation Studio.

Serien handler om Dora Marquez, en syv år gammel Latina-jente, som elsker å begynne på oppgaver knyttet til en aktivitet hun vil delta i eller et sted hun vil gå til, sammen med sin snakkende lilla ryggsekk og antropomorfe ape som en følgesvenn som heter Boots (oppkalt etter sitt elskede par røde støvler). Hver episode er basert på en rekke sykliske hendelser som oppstår underveis under Dosas reiser, sammen med hindringer som hun og Boots blir tvunget til å overvinne eller gåter som de må løse (med "hjelp" fra publikum) i forbindelse med gåter, det engelske språket eller regningen. Vanlige ritualer kan involvere Dora's møter med Swiper, en bipedal, antropomorf maskert tyv hvis tyveri av andres eiendom må forhindres av en fjerde veggbrytende interaksjon med betrakteren. For å stoppe Swiper, må Dora si "Swiper do not steal" tre ganger. Men ved anledninger når Swiper stjeler andres eiendeler, blir seeren utfordret til å hjelpe Boots og Dora med å finne de stjålne gjenstandene. En annen hindring innebærer møter med en annen av programmets antagonister; "Grumpy Old Troll" som bor under en bro som Dora og Boots må krysse, som utfordrer dem med en gåte før de lar fortiden løses med betrakterens hjelp. Publikum er kjent for den konstante brudd på den fjerde veggen som vises i hver episode, og presenteres vanligvis med to primære landemerker som må passeres før Dora kan nå målet hennes og blir normalt utfordret med spill eller gåter underveis. Episoden ender alltid med at Dora lykkes med å nå scenen og synge "We Did It!" sang med Boots i triumf.

Ved flere anledninger har TV-tilbud blitt sendt til serien der de vanlige hendelsene i vanlige episoder blir endret, truet eller erstattet. De vanligvis nevnte spesialtilbudene vil gi Dora et større, mer lunefullt eventyr enn vanlig eller med en magisk oppgave som må oppfylles, eller til og med tilby en rekke forskjellige opplevelser som Boots og Dora kan reise gjennom. De kan bli presentert med en uvanlig, vanskelig oppgave (som å hjelpe Swiper i sitt forsøk på å bli fjernet fra Santa Claus Naughty List) som normalt ikke vises i gjennomsnittlige episoder, eller utfordre Dora med et mål som må oppnås (for eksempel , løslatelsen av en fanget havfrue). Noen ganger har spesialtilbudene involvert debut av nye karakterer, som fødselen til Dorsas supermaktede tvillingsøsken og introduksjonen av de fortryllede antropomorfe stjernene som følger Dora på mange av hennes oppdrag.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din