• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

How to train your dragon

How to train your dragon er en amerikansk dataanimert actionfilm fra 2010, løst basert på 2003-boken med samme navn av den britiske forfatteren Cressida Cowell, produsert av DreamWorks Animation og distribuert av Paramount Pictures. Filmen ble regissert av Chris Sanders og Dean DeBlois fra et manus av Will Davies, Sanders og DeBlois, og spiller stemmene til Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller og Kristen Wiig. Historien foregår i en mytisk vikingverden der en ung viking tenåring ved navn Hikken streber etter å følge sin stammetradisjon om å bli en drapsmorder. Etter endelig å ha fanget sin første drage, en Night Horror, og med sin sjanse til å endelig få stammens aksept, finner han ut at han ikke lenger vil drepe dragen og i stedet blir venn med den.

Kostymetreneren hadde premiere på Gibson Amphitheatre 21. mars 2010, og ble utgitt i USA fem dager senere 26. mars. Det var en kritisk og kommersiell suksess, og tjente nesten $ 500 millioner over hele verden. Filmen ble hyllet for sin animasjon, stemmeskuespill, skriving, musikalske partiturer og 3D-sekvenser. Den ble nominert til Oscar for beste animerte innslag og beste originale poengsum på den 83. Oscar, men tapte for henholdsvis Toy Story 3 og The Social Network. Kostymetreneren vant også ti Annie Awards, inkludert beste animerte innslag.

To oppfølgere, Suit Trainer 2 og Suit Trainer: The Hidden World, ble gitt ut 13. juni 2014 og 22. februar 2019. I likhet med forgjengeren ble begge oppfølgerne rost og ble suksess for billettkontoret. Filmens suksess har også inspirert andre produkter, inkludert et videospill og en TV-serie.

Kostymetreneren hadde premiere i USA 21. mars 2010 på Gibson Amphitheatre i Universal City, California, og ble utgitt på teatre 26. mars 2010 i USA. Som ble utgitt i november. Filmen ble konvertert digitalt til IMAX 3D og ble utgitt til 186 nordamerikanske IMAX-teatre og rundt 80 IMAX-teatre utenfor Nord-Amerika.

Vikinglandsbyen Berk, som ligger på en avsidesliggende øy, blir ofte angrepet av drager som tar storfe, ødelegger eiendom og setter liv i fare. Hikken, den ubehagelige femten år gamle sønnen til landsbysjefen, Stoick the Vast, anses å være for skremmende og svak til å bekjempe drager, så han lager i stedet mekaniske innretninger under lærlingen til Gobber, landsbyens smed, selv om Hikkens oppfinnelser ofte slår tilbake . Under et angrep bruker Hikken et våpen for å skyte ned en Night Horror, en farlig og sjelden drage som det er lite kjent om, men ingen tror på ham, så han leter etter den falne dragen alene. Han finner dragen i skogen, floket i nettet, men kan ikke ta seg selv for å drepe ham og frigjør ham i stedet.

Stoick setter sammen en flåte for å finne dragenes rede og går inn i Hikken i en drakampskole som Gobber lærer sammen med de andre tenåringene, Fishlegs, Snotlout, Ruffnut, Tuffnut og Astrid, en tøff vikingjente som Hikken har kjærlighet til å trene mens han er borte. Hikken kommer tilbake til skogen og finner Nattfasa fortsatt der, ikke i stand til å fly fordi Hikkens våpen ved et uhell rev av halve halefinnen. Hikken blir venn med dragen ved å tilby fisk og gi ham navnet 'Tannløs' etter hans uttrekkbare tenner. Hikken føler seg skyldig for å ha lammet Tannløs og designer en sele rigg og en protesefinne som gjør at draken kan fly, men bare med Hikken som kjører og sjekker protesen.

Hikken lærer om dragenes oppførsel når han jobber med Tannløs og kan subtilt og ikke-voldsomt underkaste de fangede dragen under trening og fortjener sin beundring for kameratene, men får Astrid til å bli stadig mer sjalu og mistenksom overfor hennes oppførsel. I mellomtiden kommer Stoicks flåte hjem uten å lykkes, selv om Stoick blir oppmuntret av Hikkens uventede suksess i kostymetrening. Hikken blir vurdert som vinneren av treningsklassen sin og må drepe en drage for den siste testen. Han prøver å stikke av med Tannløs, bare for å bli fulgt av Astrid i skogen. Hikke tar Astrid med på en flytur for å vise at dragen er vennlig. Når Astrid minner Hikken om testen, tar Tannløs uventet paret til dragenes rede, hvor de oppdager en gigantisk drage som heter Red Death. De mindre drager mater kontinuerlig levende mat i stedet for å spise seg selv; de to innser at dragene har angrepet Berk under tvang. Astrid vil fortelle landsbyen om oppdagelsen, men Hikken fraråder å beskytte Tannlaus.

Tilbake i landsbyen neste dag møter Hikken en fengslet marerittdrage i sin siste test. I stedet for å drepe ham prøver han å drepe ham i et forsøk på å bevise at drager kan være fredelige. Når Stoick utilsiktet dreier dragen for å angripe, kommer Tannløs for å beskytte Hikken, men blir fanget av vikingene i prosessen. Hikken avslører ved et uhell for Stoick at Tannløs kjenner stedet til dragenes rede. Stoick avskjediger sønnen sin og drar til reiret med Tannløs lenket til lederskipet som guide. Når vikingen har reist, er Hikken deprimert, men Astrid oppfordrer ham til å innse at han sparte Tannlaus mennesker på grunn av medfølelse og empati, ikke svakhet. Hikken gjenvinner deretter selvtilliten til å gå etter Tannløs og redde ham sammen med Astrid og de andre tenåringene.

Viking-inntrengerne finner og bryter opp dragenes rede, noe som får de fleste drager til å fly ut, men også reiser den røde døden, som snart overvelder vikingen. Hikken, Astrid og vennene deres flyr inn, sykler på Berks fengslede treningsdrager, gir dekkild og distraherer den røde døden mens Hikken frigjør Tannlaus. Hikken drukner nesten mens han gjør det, men Stoick redder dem begge og forsoner seg med sønnen.

Produktet er lagt til i handlekurven din