• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Fantastic Beasts

Fantastic Beasts and Where to Find Them er en fantasy-film fra 2016 regissert av David Yates. En felles britisk og amerikansk produksjon, og er en spin-off av og prequel til Harry Potter-filmserien.

Den ble produsert og skrevet av J. K. Rowling i sin manusdebut, inspirert av hennes "guidebok" fra 2001 med samme navn. Filmen har en ensemble-rollebesetning som inkluderer Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo og Colin Farrell. Det er den første delen i Fantastic Beasts-filmserien, og den niende totalt i Wizarding World-serien som begynte med Harry Potter-filmene.

Fantastic Beasts and Where to Find Them hadde premiere i New York City 10. november 2016 og åpnet i teatre rundt om i verden 18. november 2016 i 3D, IMAX 3D 4K Laser, 4DX og andre store format teatre. Den mottok generelt positive anmeldelser fra kritikere og ble en kommersiell suksess etter å ha tjent $ 814 millioner over hele verden, noe som gjorde den til den åttende mest inntektsbringende filmen i 2016.

Filmen ble nominert til fem BAFTA-er, inkludert beste britiske film, og vant for beste produksjonsdesign. Den ble nominert til to Oscar-priser og vant for beste kostymedesign, og ble den første Wizarding World-filmen som vant en Oscar. Den første oppfølgeren, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, ble utgitt 16. november 2018. Innspillingen av en annen oppfølger, ennå ikke navngitt, skulle begynne våren 2020 med en forventet utgivelsesdato i november 2021. 16. mars, 2020, samme dag som skytingen begynte, oppfordret COVID-19-pandemien Warner Bros. å utsette produksjonen.

I 1926 ankom den britiske magikeren og "magiske zoologen" Newton Artimus Fido Scamander, kjent som Newt Scamander, New York på vei til Arizona. Han møter Mary Lou Barebone, en ikke-magisk kvinne ("No-Maj" eller "Muggle") som leder New Salem Philanthropic Society. Når Newt lytter til henne snakke om at hekser og trollmenn er ekte og farlige, rømmer en Niffler fra Newts magisk utvidede koffert, som inneholder forskjellige magiske skapninger. Når Newt prøver å fange Niffler, møter han No-Maj bevaringsarbeider og fremtidige baker Jacob Kowalski, og de bytter utilsiktet kofferter. Porpentina "Tina" Goldstein, en degradert auror (høyt utdannet magisk politi) ved United States Magic Congress (MACUSA), arresterer Scamander og fører ham til MACUSAs hovedkvarter, som bryter med magiske lover. Siden Jacobs koffert, som for tiden eies av Scamander, kun inneholder bakverk, blir han løslatt til forlegenhet for frøken Goldstein. I mellomtiden, i Jacob Kowalskis leieleilighet, da han åpnet det han trodde var kofferten hans, men er Newts, flyr flere skapninger ut i det fri, noen til og med borte fra leiligheten hans.

Etter at Tina og Newt har funnet Jacob og kofferten, tar Tina dem med til leiligheten sin og introduserer dem for Queenie, hennes søster Legilimens. Jacob og Queenie tiltrekkes av hverandre, selv om amerikanske veivisere er forbudt å ha kontakt med No-Majs. Newt tar Jacob med i den magisk utvidede kofferten, der Jacob møter en lukket Obscurus, en parasitt som utvikler seg inne i magisk begavede barn hvis de undertrykker deres magiske evner. Newt hentet den fra en ung jente som døde (ofrene lever sjelden for å være ti år). Newt overtaler Jacob til å søke etter de savnede skapningene. Etter å ha fanget to av de tre rømte dyrene igjen, returnerer Tina kofferten til MACUSA. Tjenestemenn arresterer dem og mener et av Newts dyr er ansvarlig for å drepe senator Henry Shaw Jr., selv om Obscurus faktisk var ansvarlig. Regissøren for magisk sikkerhet, Percival Graves, beskylder Newt for å ha konspirert med den beryktede mørke trollmannen Gellert Grindelwald og bestemmer seg for å ødelegge kofferten til Newt og glemme Jacobs siste minner om magi. Newt og Tina blir dømt til øyeblikkelig død i hemmelighet, men de slipper unna, med hjelp fra Queenie og Jacob, som også henter Newts koffert fra MACUSA. Etter et tips fra Tinas gamle goblininformant Gnarlack, finner de de fire og gjenerobrer den siste av de ustabile skapningene.

I mellomtiden nærmer Graves seg Mary Lou Barebones adopterte sønn, Credence, og tilbyr å frigjøre ham fra sin voldelige mor. I bytte ønsker Graves at Credence skal finne en obskurus som han mener har forårsaket de mystiske destruktive hendelsene rundt byen. Credence finner en tryllestav under sin adopterte søster Modestys seng. Mary Lou antar at det er Credence's tryllestav. Mens Credence blir straffet, dreper Credence's Obscurus Mary Lou og hennes eldste datter Chastity. Graves ankommer, og etter at Credence fører ham til Modesty, som han antar at er Obscurus 'vert, avviser han Credence som en squib og nekter å lære ham magi han tidligere hadde lovet. Troverdighet avslører at han er den virkelige verten, etter å ha levd lenger enn noen annen vert på grunn av intensiteten i magien hans. Og i raserianfall forvandles Credence igjen og angriper byen i dagslys.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din