• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Frost

Frost er en 2013 amerikansk 3D-dataanimert musikalsk fantasifilm produsert av Walt Disney Animation Studios og utgitt av Walt Disney Pictures. Den 53. Disney-animerte spillefilmen, den er inspirert av Hans Christian Andersens eventyr "Snødronningen" fra 1844.

Den forteller historien om en fryktløs prinsesse som legger ut på en reise med en robust ismann, hans lojale rein og en naiv snømann for å finne sin rare søster, hvis isete krefter utilsiktet har erobret riket hennes i evig vinter.

Frost gjennomgikk flere historiebehandlinger før han ble bestilt i 2011, med et manus skrevet av Jennifer Lee, som også regisserte sammen med Chris Buck. Filmen inneholder stemmene til Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad og Santino Fontana. Christophe Beck ble ansatt for å komponere filmens orkesterpartitur, mens Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez skrev sangene.

Frozen hadde premiere på El Capitan Theatre i Hollywood, California 19. november 2013, hadde en begrenset utgivelse 22. november og gikk i generell teateranalyse 27. november. Den ble møtt med ros for sin grafikk, manus, temaer, musikk og stemmeskuespill; noen filmkritikere anser Frost som den beste Disney-animerte spillefilmen siden studiens renessanseperiode. Filmen oppnådde også betydelig kommersiell suksess og tjente 1.280 milliarder dollar i verdensomspennende billettkontorer, inkludert 400 millioner dollar i USA og Canada og 247 millioner dollar i Japan. Det fortsatte med å overgå Toy Story 3 (som også ble distribuert av Disney) som den mest inntektsbringende animasjonsfilmen i tiden, så vel som den mest inntektsbringende musikalen før den ble overgått av nyinnspillingen av The Lion King 2019; den er også rangert som den 16. mest inntektsbringende filmen gjennom tidene, den mest inntektsbringende filmen fra 2013, og den tredje mest inntektsbringende filmen i Japan. Det var også den mest innbringende filmen med en kvinnelig regissør når det gjelder amerikanske inntekter, til den ble overgått av Warner Bros. Bilder Wonder Woman. Med over 18 millioner filmer solgt i 2014 kom den på listen over bestselgende filmer i USA. I januar 2015 hadde Frost blitt den bestselgende Blu-ray-platen i USA noensinne.

Frost vant to Oscar-priser for beste animasjonsfilm og beste originale sang ("Let It Go"), Golden Globe-pris for beste animerte spillefilm, BAFTA-pris for beste animasjonsfilm, fem Annie-priser (inkludert beste animerte innslag), to Grammy-priser for Beste visuelle lydspor for visuelle medier og beste sanger skrevet for visuelle medier ("Let It Go"), og to kritikeres valgfilmpriser for beste animasjonsfilm og beste originale sang ("Let It Go"). En animert kort oppfølger, Frozen Fever, hadde premiere 13. mars 2015, en animert featurette med tittelen Olaf's Frozen Adventure hadde premiere 22. november 2017, og en langvarig oppfølger, Frost II, ble utgitt 22. november 2019.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din