• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Gremlins

Gremlins er en amerikansk komedie-skrekkfilm fra 1984 skrevet av Chris Columbus og regissert av Joe Dante. Historien følger en ung mann som mottar en merkelig skapning kalt mogwai som kjæledyr, som deretter skaper andre skapninger som blir til små, destruktive, onde monstre.

Den er basert på sagn om folkloriske onde skapninger som forårsaket funksjonsfeil - "gremlins" - i det britiske Royal Air Force som dateres tilbake til 2. verdenskrig. I filmen spiller Zach Galligan og Phoebe Cates, hvor Howie Mandel gir stemmen til Gizmo, den viktigste mogwai-karakteren. Steven Spielberg var filmens utøvende produsent, med filmen produsert av Michael Finnell og utgitt av Warner Bros.

Den ble fulgt av en oppfølger, Gremlins 2: The New Batch, 1990. I motsetning til den mer satiriske tonen i oppfølgeren (som parodierer Hollywood-oppfølgere), velger Gremlins for mer svart komedie, balansert mot en juletid. Begge filmene var sentrum for store markedsføringskampanjer.

Til tross for at den var en kritisk og kommersiell suksess, ble filmen kritisert for noen av dens mer voldelige sekvenser. Som svar på denne og lignende klager om Indiana Jones og Temple of Doom, foreslo Spielberg at Motion Picture Association of America (MPAA) endret klassifiseringssystemet, noe det gjorde innen to måneder etter filmens utgivelse og opprettet en ny PG-13-rangering. .

En 25-årsjubileum Blu-ray-utgivelse ble utgitt 1. desember 2009. Filmen ble re-utgitt på hjemmevideo i 4K Ultra HD 1. oktober 2019.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din