• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Herkules

Herkules er en amerikansk animert animasjonsfilm fra 1997 produsert av Walt Disney Feature Animation for Walt Disney Pictures. Den 35. Disney-animerte spillefilmen og den åttende animasjonsfilmen produsert under Disney-renessansen, regissert av Ron Clements og John Musker. Filmen er løst basert på den legendariske helten Heracles (kjent i filmen med sitt romerske navn, Hercules), sønn av Zeus, i gresk mytologi.

År senere blir tenåringen Herkules frastøtt av sin manglende evne til å kontrollere styrken og lurer på hvor han kom fra. Etter at fosterforeldrene hans avslørte det olympiske halskjedet de fant ham med, bestemte Hercules seg for å besøke Zeus-tempelet for å få svar. Tempelstatuen av Zeus våkner til liv og avslører alt for Hercules og forteller ham at han kan tjene tilbake sin guddom ved å bli en sann helt. Zeus sender Herkules og hans glemte nyfødte venn Pegasus til satiren Philoctetes ("Phil") som er kjent for å trene helter. Phil har pensjonert seg i frustrasjon etter at ingen av hans tidligere studenter klarte å tjene en konstellasjon i skey. Zeus tvinger Phil til å trene Hercules uansett. Etter å ha fullført opplæringen, drar Phil og Hercules til Theben. På vei møter de Megara ("Meg"), en sarkastisk jente som Hercules redder fra centauren Nessus. Når Herkules og de andre drar, blir Meg avslørt som en tjener for Hades, etter å ha solgt sjelen sin til ham for å redde en elsker som deretter forlot henne. Når Meg nevner møtet med Hercules, innser Hades at Pain og Panic sviktet ham og planlegger å avslutte Herkules ordentlig.

Når Herkules ankommer Theben, blir han møtt med skepsis av lokalbefolkningen, men så dukker Meg opp og sier at to gutter sitter fast i en kløft. Hercules redder dem, uvitende om at de har vondt og får panikk i forkledning, og frigjør utilsiktet Hydra. Hercules beseirer det og blir en berømt helt. Hercules fortsetter å beseire mange andre monstre, og populariteten og formuen hans vokser, men Zeus forteller til Hercules at han ennå ikke er en "ekte" helt og nekter å forklare hva det betyr. Bedrøvd og frustrert tilbringer Herkules en dag med Meg, som innser at hun har blitt forelsket i ham.

Hades finner ut av dette, og like før overtakelsen holder han Meg som gisler og tilbyr henne i bytte mot at Hercules overleverer kreftene sine i en dag. Under forutsetning av at Meg blir uskadd, godtar han og er sønderknust når Hades avslører at Meg hele tiden jobbet for Hades.

Hades løslater Titans, som bestiger Olympus og fanger gudene, mens Kyklopene drar til Theben for å drepe Herkules. Herkules beseirer Cyclops, men Meg blir dødelig skadet når en søyle kollapser på henne. Dette bryter Hades løfte om at Meg ikke ville bli skadet, så Herkules gjenvinner kreftene. Herkules og Pegasus flyr til Olympus hvor de frigjør gudene og beseirer titanene, men Meg dør før hun returnerer til henne.

Herkules går til underverdenen og hopper ut i elven Styx for å gjenopprette sjelen til Meg. Denne handlingen ville være dødelig for en dødelig, men hans vilje til å ofre seg selv er en tilstrekkelig heroisk handling for å gjenopprette sin guddommelighet. Hercules klatrer ut av Styx med Megs sjel og slår Hades inn i den. Etter å ha gjenopplivet Meg, blir hun og Hercules kalt til Olympus, hvor Zeus og Hera ønsker sønnen velkommen hjem. Men Herkules velger å bli på jorden sammen med Meg. Hercules og vennene hans vender tilbake til Theben, hvor de ser Zeus danne en konstellasjon til ære for Herkules.

Herkules ble først utgitt på VHS og widescreen-laserskive i USA 3. februar 1998, inkludert som en del av Walt Disney Masterpiece Collection-serien. Sommeren 1998 hadde salg og utleie av VHS-versjonen samlet seg til 165 millioner dollar. Utgitt 9. november 1999 ble Hercules utgitt på en "Limited Issue" DVD i en begrenset periode på seksti dager før han gikk inn i moratoriet. Walt Disney Home Video ble lansert i januar 2000 og lanserte Gold Classic Collection, med Hercules gjenutgitt på VHS og DVD 1. august 2000. DVDen inneholdt filmen i et bildeforhold på 1,66: 1 og ble THX-sertifisert og ledsaget. med spesielle funksjoner, inkludert "The Making of Hercules" dokumentarvideo og "Go The Distance" musikkvideo sunget av Ricky Martin, samt et aktivitetshefte "Animals of the Outback". Filmen ble utgitt på en spesialutgave Blu-ray, DVD og Digital HD 10. juni 2014.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din