• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Minecraft

Minecraft er et sandkassespill som er utviklet av Mojang Studios. Spillet ble skapt av Markus "Notch" Persson på Java-programmeringsspråket. Etter flere tidlige testversjoner ble den utgitt som en betalt generell alfa for personlige datamaskiner i 2009 før den ble offisielt utgitt i november 2011, med Jens Bergensten som overtok utviklingen.

Minecraft har siden blitt portet til flere andre plattformer og er det mest solgte videospillet gjennom tidene, med 200 millioner solgte eksemplarer og 126 millioner aktive brukere per måned fra 2020.

I Minecraft utforsker spillerne en blokkert, prosedyregenerert 3D-verden med uendelig terreng og kan oppdage og trekke ut råvarer, håndverktøy og gjenstander og bygge strukturer eller jordarbeid. Avhengig av spillmodus, kan spillerne kjempe mot datastyrte "mobs", samt samarbeide med eller konkurrere mot andre spillere i samme verden. Spillmodus inkluderer en overlevelsesmodus der spillerne må skaffe seg ressurser for å bygge verden og opprettholde helsen og en kreativ modus der spillerne har ubegrensede ressurser. Spillere kan endre spillet for å lage nye spillmekanikker, gjenstander og eiendeler.

Minecraft har blitt kritikerrost, vunnet flere priser og har blitt sitert som et av tidenes største videospill. Sosiale medier, parodier, tilpasninger, merchandise og de årlige MineCon-konvensjonene spilte store roller i populariseringen av spillet. Den har også blitt brukt i treningsmiljøer, spesielt i datasystemer, da virtuelle maskiner og maskinvareenheter er innebygd i den. I 2014 kjøpte Mojang og Minecraft immaterielle rettigheter fra Microsoft for 2,5 milliarder dollar. Det er også produsert en rekke spin-off-spill, som Minecraft: Story Mode, Minecraft Dungeons og Minecraft Earth.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din