• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Brave

Brave er en amerikansk dataanimert fantasy-film fra 2012 produsert av Pixar Animation Studios og utgitt av Walt Disney Pictures. Det er regissert av Mark Andrews og Brenda Chapman og medregissert av Steve Purcell. Historien er av Chapman, med manus av Andrews, Purcell, Chapman og Irene Mecchi. Filmen ble produsert av Katherine Sarafian, med John Lasseter, Andrew Stanton og Pete Docter som utøvende produsenter.

Filmens rollebesetning inkluderer Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd og Craig Ferguson. Filmen forteller historien om en prinsesse ved navn Merida som trosser en gammel skikk og forårsaker kaos i riket ved å uttrykke ønsket om ikke å være forlovet. Når moren blir offer for en forbannelse, må Merida se i seg selv og finne nøkkelen til å redde riket. Merida er den første Disney Princess opprettet av Pixar. Filmen er også viet Steve Jobs, som døde før filmen ble utgitt.

Chapman hentet inspirasjon til filmens historie fra forholdet til sin egen datter. Chapman regisserte med Mark Andrews og ble Pixars første kvinnelige regissør av en spillefilm. For å lage så komplekse bilder som mulig, skrev Pixar om animasjonssystemet for første gang på 25 år. Brave er den første filmen som bruker Dolby Atmos lydformat.

Brave hadde premiere 10. juni 2012 på Seattle International Film Festival og ble gitt ut i Nord-Amerika 22. juni 2012 til både positive anmeldelser og suksess når det gjelder inntekter. Filmen vant Oscar, Golden Globe og BAFTA Award for beste animerte spillefilm.

Brave ble utgitt på Blu-ray, Blu-ray 3D og DVD 13. november 2012. Den inkluderer La Luna og en ny kortfilm, The Legend of Mor'du, som utforsker historien om Mor'du, fra Heksens perspektiv . DVDen inneholder lydkommentarer av regissør Mark Andrews, medregissør / manusforfatter Steve Purcell, historieforteller Brian Larsen og redaktør Nick Smith. Brave ble utgitt på 4K Blu-ray 10. september 2019.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din