• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Nightmare on elm street

A Nightmare on Elm Street er en amerikansk slasherfilm fra 1984 skrevet og regissert av Wes Craven og produsert av Robert Shaye. Det er den første delen av filmserien A Nightmare on Elm Street og spiller Heather Langenkamp, ​​John Saxon, Ronee Blakley, Robert Englund som Freddy Krueger og Johnny Depp i sin filmdebut.

Handlingen handler om fire tenåringer som bor på en gate i den fiktive byen Springwood, Ohio [N 1], som blir invadert og drept i sine drømmer og dermed blir drept i virkeligheten av en brent morder med skinnhanske.

Craven filmet A Nightmare on Elm Street med et estimert budsjett på 1,8 millioner dollar. Filmen ble utgitt 9. november 1984 og tjente 57 millioner dollar over hele verden. Et mareritt på Elm Street ble møtt med strålende anmeldelser og regnes som en av de største skrekkfilmene som noensinne er laget, og spiller en serie på seks oppfølgere, en TV-serie, en crossover med fredag ​​den 13. og diverse andre varer. En nyinnspilling med samme navn ble gitt ut i 2010. Og i tillegg til Stunts, Polyester og Alone in the Dark, var det en av de første filmene produsert av New Line Cinema, som på den tiden mest distribuerte filmer, som førte selskapet til blitt et vellykket filmstudio frem til 2008. og fikk til og med kallenavnet "The House that Freddy Built".

Filmen er kreditert for å ha brukt mange av tropene som ble funnet i horrorfilmer med lite budsjett på 1970- og 1980-tallet som dateres tilbake til John Carpenters Halloween (1978) og førte til at denne undergenren ble kalt slasher-filmen. Filmen inneholder et moralsk spill der seksuelt promiskuøse tenåringer blir drept. Kritikere og filmhistorikere sier at premisset for filmen er kampen for å definere forskjellen mellom drømmer og virkelighet, noe som manifesteres av liv og drømmer til tenåringer i filmen. Kritikere i dag roser filmens evne til å overskride "grensene mellom det imaginære og det virkelige" og leke med publikumsoppfatninger. Filmen ble fulgt av A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din