• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Predator

Predator er en amerikansk science fiction action-skrekkfilm fra 1987 regissert av John McTiernan og skrevet av brødrene Jim og John Thomas, med Arnold Schwarzenegger som leder av et elite paramilitært redningsteam som har til oppgave å redde gisler i det geriljaholdte territoriet i Mellom-Amerika. det dødelige rovdyret (Kevin Peter Hall), en teknologisk avansert romvesen som stalker og jager dem.

Predator ble skrevet i 1984 under arbeidstittelen Hunter. Filmen varte fra mars til juni 1986 med skapningseffekter produsert av Stan Winston; budsjettet var på rundt 15 millioner dollar. 20th Century Fox ga ut filmen 12. juni 1987 i USA, hvor den tjente 98,3 millioner dollar. De første anmeldelsene hadde en tendens mot det negative, men filmen har siden blitt vurdert på nytt som en klassiker av handlingssjangeren.

Predators suksess skapte en mediefranchise av filmer, romaner, tegneserier, videospill og leker. Den skapte tre liveoppfølgere: Predator 2 (1990), Predators (2010) og The Predator (2018). En crossover med Alien-serien produserte Alien vs. Predator-filmene, som inkluderer Alien vs. Predator (2004) og Aliens vs. Predator: Requiem (2007).

Et romfartøy flyr nær Jorden og frigjør et objekt som kommer inn i atmosfæren. En tid senere, i en sentralamerikansk jungel, får den amerikanske hærens spesialstyrkesoldat og veteranen i Vietnam "nederlenderen" og hans elite leiesoldatredningsgruppe - Mac, Billy, Blain, Poncho og Hawkins - i oppdrag av den tidligere nederlandske sjefen General Philips å redde en utenriksminister sin assistent som gissel for opprørere. CIA-offiser Dillon, en gammel nederlandsk venn fra Vietnam-krigen, har til oppgave å følge teamet over nederlendernes innvendinger.

Teamet oppdager vraket til et helikopter og tre skinnede lik, identifisert av nederlendere som Green Berets fra Fort Bragg, som han kjente personlig. Nederlandsk lov når fiendens leir og dreper alle opprørere, inkludert sovjetisk etterretning. Konfrontert av nederlenderne, innrømmer Dillon at oppdraget var en holdning for å skaffe etterretning fra fangede agenter, og at den døde militære enheten forsvant uker tidligere i en mislykket redning.

Etter å ha fanget Anna, den eneste overlevende gerilja, fortsetter teamet til utvinningspunktet, uvitende om at det blir sporet av termisk avbildning av en usynlig observatør. Anna unnslipper og blir jaget av Hawkins, men de blir stoppet av skapningen. Det redder Anna, men dreper Hawkins og trekker kroppen hennes bort. Nederlandsk organiserer et søk etter Hawkins kropp, der skapningen dreper Blain med sitt plasmavåpen. Forstyrret starter Mac en brannkamp hvor skapningen blir skadet og avslører lysende grønt blod. Enheten omgrupperer seg og innser at noe i jungelen hjemsøker dem. Dillon mener flere geriljaer er ansvarlige, men Billy er overbevist om at gjerningsmannen ikke er menneskelig, et påstand møtt med skepsis. Teamet camp for natten og setter feller i alle retninger.

Den kvelden blir fellene skutt, og Mac dreper en vill gris og mistenker den som skapningen. I forvirringen stjeler skapningen Blains kropp og nederlenderne innser at fienden bruker trærne til å reise, noe som gjør fellene deres ineffektive. Et andre forsøk på å fange skapningen med et nett lykkes midlertidig, men det slipper raskt ut og etterlater Poncho skadet. Mac og Dillon prøver å strebe etter det, men fremmede manøvrerer og dreper dem. Deretter henter skapningen de andre, dreper Billy og Poncho og sår nederlenderne. Å realisere skapningen er ikke rettet mot ubevæpnet bytte fordi det er "ingen sport" i det, nederlenderne sender Anna til helikopteret ubevæpnet. Dyret jager nederlandsk i en elv og beveger seg innen få meter fra en leirdekket nederlender. Hans termiske signatur ble redusert, nederlandsk forblir usett av skapningen, og den fortsetter. Hollenderen innser at han kan bruke leire som kamuflasje.

Mens skapningen samler pokaler fra de døde leiesoldatene, fanger nederlandsk håndverk og våpen og lokker skapningen til ham. Han deaktiverer skapningens maskeringsapparat og påfører mindre skader, men faller i vannet og mister leirdekslet og blir sittende fast av skapningen. Ved å anerkjenne nederlenderen som en verdig fiende og ønsker å bekjempe ham på like vilkår, kaster skapningen masken og våpenet sitt og engasjerer ham i hånd-til-hånd-kamp. Nederlandsk er nesten slått, men klarer å knuse skapningen under en felle. Når skapningen dør, aktiverer den en selvdestruerende enhet. Nederlandere tar skjul kort tid før enheten eksploderer og blir senere reddet av Philips og Anna med et helikopter.

Predator ble gitt ut på DVD 26. desember 2000, filmen ble senere utgitt på Blu-Ray 15. april 2008. Predator ble utgitt på Blu-Ray 3D 17. desember 2013. Predator ble utgitt på 4K UHD Blu-Ray den 7. august 2018.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din