• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Rive-Rolf

Rive-Rolf er en amerikansk 3D-animert komediefilm fra 2012 produsert av Walt Disney Animation Studios og utgitt av Walt Disney Pictures. Det er den 52. Disney animerte spillefilmen. Filmen ble regissert av Rich Moore i regidebuten, som også regisserte episoder av The Simpsons, The Critic og Futurama, og manuset ble skrevet av Phil Johnston og Jennifer Lee fra en historie av Moore, Johnston og Jim Reardon.

John Lasseter fungerte som utøvende produsent. Filmen inneholder stemmene til John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer og Jane Lynch og forteller historien om den eponyme arkadespillskurken som gjør opprør mot sin "bad-guy" -rolle og drømmer om å bli en helt.

 

Rive-Rolf hadde premiere på El Capitan Theatre 29. oktober 2012 og gikk generelt ut 2. november. Filmen var en kritisk og kommersiell suksess, og tjente 471 millioner dollar over hele verden mot et budsjett på 165 millioner dollar og vant Annie-prisen for beste animasjonsfilm, samt mottok nominasjoner til Golden Globe og Oscar for beste animasjonsfilm. Filmen ble utgitt på Blu-ray og DVD 5. mars 2013.

 

Det er den første delen av Röjar-Ralph-filmserien. En oppfølger, Rive-Rolf krasjer på Internett, ble utgitt 21. november 2018.

 

Når Litwaks Family Fun Center & Arcade stenger om natten, forlater de forskjellige videospillkarakterene sine normale roller i spillet og henger ut i en power-stripe Rive-Rolf, antagonisten til spillet Fixes Felix Jr., er ekskludert av sin andre karakterer for å være spillets skurk, mens hovedhelten Felix får skryt og tildelt medaljer. Etter at innbyggerne i spillet ekskluderer Ralf fra trettiårsdagen, setter han ut for å vinne en medalje for seg selv for å få respekt for naboene. Felix er bekymret for at Ralf har "gått Turbo" - et begrep som ble laget da den beryktede racerspillkarakteren Turbo prøvde å overta RoadBlasters, noe som resulterte i at begge spill ble spilt ut.

 

Ralf lærer at han kan få en medalje fra førstepersonsskytteren, Hero's Duty. Etter å ha avbrutt en spilløkt, skreller Ralfspelets sentrale fyr og mottar en medalje, bare for å klekke ut et Cy-Bug, et farlig monster. Ralf og Cy-Bug snubler inn i en fluktpod lansert fra spillet og krasjer land i Sugar Rush, et kartspill med godteri-tema. Med Ralf mangler, blir spillet hans merket som deaktiverende, og ansiktene kobles fra. Felix drar til Hero's Duty og allierte med spillets heltinne, sersjant Calhoun, for å hente Ralf og Cy-Bug.

 

En liten jente, Vanilla von Schweetz, stjeler Ralfs medalje for å kjøpe seg inn i nattløpet som bestemmer hvilke karakterer som kan spilles neste dag, men King Candy, herskeren over Sugar Rush, forbyr henne å konkurrere fordi hun har feilen som forårsaker henne å teleportere uregelmessig. Ralf og Vanilja er enige om å jobbe sammen for å hente medaljen hans og hjelpe henne med å vinne et løp.

 

De bygger et kart og gjemmer seg på Diet Cola Mountain, en uferdig racerbane, der Ralf lærer henne å kjøre. King Candy hakker spillkoden for å få Ralphs medalje og tilbyr den til Ralf i bytte for å forhindre at Vanilla konkurrerer. Han hevder at hvis Vanilla vinner og blir spillbar, vil problemet hennes være at Sugar Rush kobles fra; fordi hun ikke kan forlate spillet på grunn av hennes problemer, vil Vanilla dø mens King Candy og hans undersåtter blir hjemløse i arkaden. Ralf er motvillig enig og ødelegger Vanillas kart. Hjertet hennes knekker, hun forklarer at han "virkelig er en dårlig fyr" og går tom for angst. Når han kommer tilbake til spillet sitt, som er evakuert mens han ventet på å bli koblet fra neste morgen, merker Ralf Vanilla et bilde på siden av Sugar Rush-skapet og innser at hun var ment å være en spillbar karakter, og det blir forklart til Ralf at King Candy laget henne først og fremst etter å ha slettet koden.

 

I mellomtiden leter Felix og Calhoun Sugar Rush etter Ralph. Felix blir forelsket i Calhoun, men hun forlater ham når han uforvarende minner henne om sin avdøde forlovede som ble myrdet av en Cy-Bug på bryllupsdagen deres. Felix blir senere fengslet i King Candys slott, men Ralf frigjør ham og Vanilla, og Felix fikser kartet. Calhoun oppdager en sverm av Cy-Bug-egg under jorden, som klekker og begynner å sluke spillet.

 

Vanilla deltar i løpet, men blir angrepet av King Candy. Vanillas problem fører til at han blir ormet som Turbo, som tok over Sugar Rush og kjørte Vanilla som hovedperson. Vanilje glir for å unnslippe Turbo, som deretter spises av en Cy-Bug. Ralph, Felix og Calhoun evakuerer spillet, men Vanilla er fanget på grunn av hennes problemer. Når Calhoun påpeker at Cy-Bugs kan lokkes og ødelegges av et fyr som i Hero's Duty, bestemmer Ralf seg for å la Diet Cola Mountain bryte ut og replikere fyret. Ralf blir konfrontert med Turbo, nå smeltet sammen med Cy-Bug som fortærte ham. Ralf får steinen til å bryte ut og faller i dypet for å ofre seg selv, men Vanilla redder ham med sin glitrende evne. Det vulkanske fyret tiltrekker og ødelegger permanent Cy-Bugs og Turbo.

 

Vanilje krysser mållinjen, starter Sugar Rush på nytt og gjenoppretter status og minne som Princess Vanilla, spillets hovedperson, men beholder sin glitrende evne. Ralf og Felix kommer hjem og spillene deres blir lagret. Felix og Calhoun gifter seg. Vanilje blir populær som en spillbar karakter, og et innhold som Ralf får respekt fra sine medkarakterer.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din