• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Ringenes herre

Ringenes herre er en filmserie med tre episke fantasy-eventyrfilmer regissert av Peter Jackson, basert på romanen skrevet av J. R. R. Tolkien. Filmene har undertekster The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) og The Return of the King (2003).

Produsert og distribuert av New Line Cinema med samproduksjon av WingNut Films, det er et internasjonalt selskap mellom New Zealand og USA. Filmene har en ensemble-rollebesetning som inkluderer Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Andy Serkis og Sean Bean. .

 

Ringenes herre finner sted i den fiktive verdenen til Midt-jorden og følger hobbiten Frodo Baggins mens han og Fellowship begynner et forsøk på å ødelegge One Ring, for å sikre ødeleggelsen av produsenten, Dark Lord Sauron. Fellowship deler seg etter hvert og Frodo fortsetter sin søken med sin lojale følgesvenn Sam og den forræderiske Gollum. I mellomtiden slår Aragorn, i arv til Gondors trone, seg sammen med Legolas, Gimli, Boromir, Merry, Pippin og trollmann Gandalf for å samle de frie menneskene i Midt-jorden i Ringkrigen for å hjelpe Frodo ved å distrahere Saurons oppmerksomhet.

 

De tre filmene ble spilt inn samtidig og i sin helhet i Jacksons hjemland New Zealand fra 11. oktober 1999 til 22. desember 2000, med nedlastinger laget fra 2001 til 2004. Det var et av de største og mest ambisiøse filmprosjektene som noen gang har blitt gjennomført, med et budsjett. på $ 281 millioner. Den første filmen i serien hadde premiere på Odeon Leicester Square i London 10. desember 2001; den andre filmen hadde premiere på Ziegfeld Theatre i New York City 5. desember 2002; den tredje filmen hadde premiere på Embassy Theatre i Wellington 1. desember 2003. En utvidet utgave av hver film ble gitt ut på hjemmevideo ett år etter at den ble utgitt.

 

Ringenes herre er allment ansett som en av de største og mest innflytelsesrike filmseriene som noen gang er laget. Det var en stor økonomisk suksess og er en av de mest lukrative filmseriene gjennom tidene med 2,981 milliarder dollar i verdensinntekter. Hver film ble kritikerrost og fikk høye utmerkelser, og serien vant 17 av sine 30 Oscar-nominasjoner.

 

Brorskapet til ringen

Ringenes herre: Fellowship of the Ring

I middelalderens andre tidsalder får herrene til alver, dverger og menn maktringer. Hvis de ikke kjenner dem, smir Dark Lord Sauron en ring i Mount Doom og setter en stor del av sin makt til å dominere de andre ringene slik at han kan erobre Midt-jorden. En endelig allianse av menn og alver kjemper mot Saurons styrker i Mordor. Isildur of Gondor sår Saurons finger og ringer med den, og ødelegger hans fysiske form. Med Saurons første nederlag begynner den tredje jordens alder. Ringenes innflytelse ødelegger Isildur, som tar den for gitt. Isildur blir senere drept av orkene, og ringen går tapt i en elv i 2500 år til den blir funnet av Gollum, som eier den i fem århundrer. Ringen blir deretter funnet av en hobbit ved navn Bilbo Baggins, som ikke er kjent med historien.

 

Seksti år senere feirer Bilbo sin 111-årsdag i Shire og blir gjenforent med sin gamle venn, trollmannen Gandalf the Grey. Bilbo avslører at han har til hensikt å forlate Shire for et siste eventyr, og han overlater arven sin, inkludert ringen, til nevøen Frodo. Gandalf undersøker ringen, oppdager dens sanne natur og finner ut at Gollum ble fanget og torturert av Saurons styrker og avslørte to ord under avhøret: "Shire" og "Baggins." Gandalf kommer tilbake og advarer Frodo om å forlate Shire. Når Frodo drar med vennen sin, gartneren Samwise Gamgee, reiser Gandalf til Isengard for å møte trollmannen Saruman, men får vite at han har gått sammen med Sauron, som har sendt ut sine ni udøde Nazgûl-tjenere for å finne Frodo.

 

Frodo og Sam får selskap av andre hobbyer Merry og Pippin, og de unngår Nazgûl før de ankommer Bree, hvor de er bestemt til å møte Gandalf. Men Gandalf kommer aldri etter å ha blitt fanget av Saruman. Hobbittene blir deretter assistert av en Ranger ved navn Strider, som lover å eskortere dem til Rivendell; imidlertid blir de baklatt av Nazgûl på Weathertop, og deres leder, Witch-King, møter Frodo med et Morgul-blad. Arwen, en fe og Striders forlovede, lokaliserer Strider og redder Frodo, og ber om elvvann for å feie bort Nazgûl. Hun tar ham til Rivendell, hvor han blir kurert av nissene. Frodo møter Gandalf, som rømte Isengard ved hjelp av Gwaihir den store ørnen ved å be ham om en møll. Den kvelden gjenforenes Strider med Arwen, og de bekrefter sin kjærlighet til hverandre.

 

Arwens far, Lord Elrond, innser at både Sauron og Saruman kommer for ringen og bestemmer seg for å ha den i Rivendell i lang tid. Han har et råd av alver, menn og dverger, som også deltok i Frodo og Gandalf, som bestemmer at ringen må ødelegges i brannen på Doom-fjellet. Frodo frivillig til å ta ringen sammen med Gandalf, Sam, Merry, Pippin, Elf Legolas, Dwarf Gimli, Boromir of Gondor og Strider, som blir avslørt som Aragorn, Isildurs arving og den rettmessige kongen av Gondor.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din