• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Scooby Doo

Scooby-Doo er en amerikansk animert franchise som består av mange animerte TV-serier produsert fra 1969 til i dag, samt deres avledede medier. Forfatterne Joe Ruby og Ken Spears opprettet den originale serien Scooby-Doo, Where Are You! For Hanna-Barbera Productions 1969. Denne lørdag morgen tegnefilmen inneholdt tenårene Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley og Norville "Shaggy" Rogers og deres snakkende brune Great Dane ved navn Scooby-Doo, som løser mysterier som involverer sannsynligvis overnaturlige vesener gjennom en rekke sprell. og feiltrinn.

Etter suksessen til den originale serien, Hanna-Barbera og dens etterfølger Warner Bros. Animasjon har produsert en rekke oppfølgings- og spin-off-animerte serier og flere relaterte verk, inkludert TV-spesialer og TV-filmer, en serie livevideoer og to Warner Bros.-produserte teaterfilmer. Noen versjoner av Scooby-Doo har variasjoner på showets overnaturlige tema og inkluderer karakterer som Scooby-Doos fetter Scooby-Dum og nevøen Scrappy-Doo i tillegg til, eller i stedet for, noen av de originale karakterene.

Scooby-Doo ble opprinnelig sendt på CBS fra 1969 til 1976, da den flyttet til ABC. ABC sendte forskjellige versjoner av Scooby-Doo til den ble avviklet i 1985 og presenterte en spin-off med karakterene som barn kalt A Pup Named Scooby-Doo fra 1988 til 1991. To Scooby-Doo omstarter luftet som en del av Kids WB på WB og dens etterfølger The CW fra 2002 til 2008. Ytterligere omstart ble produsert for Cartoon Network fra 2010 og vil fortsette til 2018. Gjentakelser av de forskjellige Scooby-Doo-seriene sendes ofte på Cartoon Networks søsterkanal Boomerang i USA. som andre land. Den nåværende Scooby-Doo-serien, Scooby-Doo and Guess Who?, Hadde premiere 27. juni 2019 som en original serie på Boomerangs streamingtjeneste.

I 2013 rangerte TV Guide Scooby-Doo som den femte største TV-tegneserien noensinne.

V-filmer, repriser og live-til-video-filmer

Fra 1987 til 1988 produserte Hanna-Barbera Productions Hanna-Barbera Superstars 10, en serie syndikerte TV-filmer med deres mest populære karakterer, inkludert Yogi Bear, Huckleberry Hound, The Flintstones og The Jetsons. Scooby-Doo, Scrappy-Doo og Shaggy spilte hovedrollen i tre av disse filmene: Scooby-Doo Meets the Boo Brothers (1987), Scooby-Doo and the Ghoul School (1988) og Scooby-Doo and the Refuctant Werewolf (1988). Disse tre filmene tok sin tone fra begynnelsen av 1980-tallet Scooby-Doo og Scrappy-Doo-poster, og inneholdt karakterene som møtte faktiske monstre og spøkelser i stedet for maskerte mennesker. Scooby-Doo og Shaggy dukket senere opp som fortellerne til TV-filmen Arabian Nights, som opprinnelig ble sendt av TBS i 1994, Don Messicks siste utflukt som Scooby-Doos originale stemme.

Runder av Scooby-Doo har blitt syndikert siden 1980 og har også blitt vist på kabel-TV-nettverk som TBS Superstation (frem til 1989) og USA Network (som en del av USA Cartoon Express 1990-1994). I 1993 begynte A Pup med navnet Scooby-Doo, som nylig fullførte sitt nettverk på ABC, omprogrammering på Cartoon Network. Da Turner Broadcasting kjøpte Hanna-Barbera i 1991, ble Scooby-Doo-serien eksklusiv i 1994 for Turner-nettverkene: Cartoon Network, TBS Superstation og TNT. Det kanadiske nettverket Teletoon begynte å kringkaste Scooby-Doo, hvor er du! 1997, med den andre Scooby-serien som snart kommer. Da TBS og TNT avsluttet sine sendinger av HB-tegninger i 1998, ble Scooby-Doo det eksklusive trekket til både Cartoon Network og søsterstasjonen Boomerang.

Med Scooby-Doos gjenopprettede popularitet i repriser på Cartoon Network, begynte Warner Bros. Animation og Hanna-Barbera (da et datterselskap av Warner Bros. etter sammenslåingen av Time Warner og Turner Entertainment i 1996) for å produsere en ny Scooby-Doo livevideo ett år fra 1998. [26] Disse filmene inneholdt en litt eldre versjon av den opprinnelige rollen med fem karakterer fra Scooby-Doo, Hvor er du! dager. De fire første DTV-showene var Scooby-Doo på Zombie Island (1998), Scooby-Doo! and the Witch's Ghost (1999), Scooby-Doo and the Alien Invaders (2000) og Scooby-Doo and the Cyber ​​Chase (2001). Frank Welker var den eneste originale rollebesetningen som kom tilbake til disse produksjonene. Don Messick hadde dødd i 1997 og Casey Kasem, en streng vegetarianer, ga fra seg rollen som Shaggy etter å ha mottatt stemmene om en Burger King-reklame fra 1995. [27] Derfor overtok Scott Innes som både Scooby-Doo og Shaggy (Billy West si det Shaggy i Scooby-Doo på Zombie Island). B.J. Ward overtok som Velma, og Mary Kay Bergman uttrykte Daphne til hun døde i november 1999 og ble erstattet av Gray DeLisle.

Disse fire første direkte-til-videofilmene skilte seg fra det originale serieformatet ved å plassere karakterene i plott med en mørkere tone og sette dem mot faktiske overnaturlige krefter. Scooby-Doo på Zombie Island, presenterte den opprinnelige gjengen fra 1969, som gjenforenes etter år med å ha vært fra hverandre og kjempet mot voodoo-tilbedende katteskaper i Louisiana Bayou. Scooby doo! og Witch's Ghost presenterte en forfatter (stemmen til Tim Curry) som kom tilbake til hjembyen med gjengen for å finne ut at en hendelse ble hjemsøkt av forfatterens døde forfader Sarah, som var en ekte heks. The Witch's Ghost introduserte et goth-rockeband kalt The Hex Girls, som ble tilbakevendende karakterer i Scooby-Doo-serien.

 

 

Produksjonene fra live til video fortsatte å bli produsert samtidig med minst ett bidrag per år. To av disse elementene, Scooby-Doo! og legenden om vampyren og Scooby-Doo! og Monster of Mexico (begge 2003) ble produsert i en retrostil som minner om den originale serien, med Heather North og Nicole Jaffe som henholdsvis Daphne og Velma. Senere gjenstander produsert mellom 2004 og 2009 ble laget i stil med What's New, Scooby-Doo, ved hjelp av showets rollebesetning. Innlegg fra 2010 bruker de opprinnelige 1969-designene og har Matthew Lillard som Shaggys stemme. Karakteren Lillard er portrettert i live-action teater Scooby-Doo-filmer. To Scooby-Doo! filmer ble utgitt i 2016, med navnet Lego Scooby-Doo! Hjemsøkt Hollywood og Scooby-Doo! og WWE: Curse of the Speed ​​Demon.

Pluss en live-TV-film, Scooby-Doo! The Mystery Begins, ble utgitt på DVD og sendt samtidig på Cartoon Network 13. september 2009, 40-årsjubileet for seriens debut. I filmen spilte Nick Palatas Shaggy, Robbie Amell spilte Fred, Kate Melton spilte Daphne, Hayley Kiyoko spilte Velma og Frank Welker spilte Scooby-Doo. En ny TV-film, Scooby-Doo! Curse of the Lake Monster, beholdt samme rollebesetning og ble sendt 16. oktober 2010 og en live-to-video spin-off av Daphne & Velma 2018. De tre filmene fungerer som prequels som finner sted før hendelsene i 2002-filmen.

Live-action filmer

En spillefilmversjon av Scooby-Doo ble gitt ut av Warner Bros. Bilder 14. juni 2002. Regissert av Raja Gosnell, filmen med Freddie Prinze Jr. som Fred, Sarah Michelle Gellar som Daphne, Matthew Lillard som Shaggy og Linda Cardellini som Velma. Scooby-Doo, uttrykt av Neil Fanning, ble opprettet på skjermen av datorgenererte spesialeffekter. Scooby-Doo var en økonomisk vellykket utgivelse med en innenlandsk kontant på over 130 millioner amerikanske dollar.

En oppfølger, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, fulgte i mars 2004 med samme rolle og regissør. Scooby-Doo 2 tjente US $ 84 (€ 55,98) millioner i amerikanske kontanter. En tredje film var planlagt, men senere skrotet etter Warner Bros. skuffelse over retur fra Scooby-Doo 2.

Fra og med 2013 utviklet Warner Bros. Bilder av en fullt animert Scooby-Doo-film med Atlas Entertainment. Charles Roven og Richard Suckle, som produserte de to første live-actionfilmene, produserte animasjonsfilmen og Matt Lieberman skrev filmen. I 2014 startet Warner Bros. om filmserien med Randall Green som skrev en ny film. Fra og med 2015 mottok Warner Bros. Tony Cervone regisserer en animasjonsfilm, med Allison Abbate som produsent og Dan Povenmire som utøvende produsent. Opprinnelig planlagt til en 21. september 2018-utgivelse, ble sistnevnte utsatt tilbake til 15. mai 2020, med Dax Shepard co-regi og co-regi. Hollywood Reporter kunngjorde at Frank Welker vil gjenoppta stemmen som Scooby, og at han vil få selskap av Will Forte og Gina Rodriguez, som uttrykker Shaggy og Velma, mens Tracy Morgan vil uttrykke kaptein Caveman, fra Hanna-Barbera-serien Captain Caveman og Teen Angels and Deadline rapporterte at Zac Efron og Amanda Seyfried vil stemme på Fred og Daphne. I tillegg vil Ken Jeong uttrykke Dynomutt, Dog Wonder fra Hanna-Barbera-serien med samme navn, og Kiersey Clemons vil stemme Dee Dee Sykes, en karakter fra Captain Caveman and the Teen Angels. Dick Dastardly, fra Hanna-Barberas Wacky Races, vil være filmens viktigste antagonist. [39] I mars 2020 ble filmens teatralitet forsinket på ubestemt tid på grunn av COVID-19-pandemien. 22. april 2020 kunngjorde Warner Bros. den Scoob! hadde blitt kansellert, med filmen i stedet på Premium Video On Demand i USA og Canada 15. mai 2020, den opprinnelige utgivelsesdatoen. I juli 2020 bekreftet Warner Bros. at filmen fortsatt ville spille på teatre i utvalgte land med avslappede COVID-19-begrensninger.

Barnas verdenscupår (2002–08)

Hva er nytt, Scooby-Doo?

I 2002, etter suksessen med omprogrammering av Cartoon Network, direkte til videofranchisen og den første spillefilmen, kom Scooby-Doo tilbake til lørdag morgen for første gang på 17 år med What's New, Scooby-Doo ?, Som ble sendt på Kids ' WB fra 2002 til 2006. Produsert av Warner Bros. Animasjon, showet viser formatet til den originale serien, men plasserer det i det 21. århundre, med en sterk markedsføring av moderne teknologi (datamaskiner, DVDer, Internett, mobiltelefoner) og kultur.

Fra denne serien tok Frank Welker over som Scoobys stemmeskuespiller, mens han fortsatte å gi Fredens stemme. Casey Kasem kom tilbake som Shaggy, forutsatt at karakteren ble fremstilt som vegetarianer som Kasem selv. Gray DeLisle fortsatte å stemme på Daphne, og de tidligere fakta om livsstjernen Mindy Cohn uttrykte Velma. Serien ble produsert av Chuck Sheetz, som hadde jobbet med The Simpsons.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din