• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Stranger Things

Stranger Things er en amerikansk science fiction-skrekknett-TV-serie opprettet av Duffer Brothers og utgitt på Netflix. Tvillingene fungerer som showrunners og er utøvende produsenter sammen med Shawn Levy og Dan Cohen.

Serien hadde premiere på Netflix 15. juli 2016. På 1980-tallet i den fiktive byen Hawkins, Indiana, fokuserer den første sesongen på etterforskningen av en ung guttes forsvinning blant overnaturlige hendelser som forekommer rundt i byen, inkludert utseendet til en jente med psykokinetiske evner. Serien har et ensemble mannskap som inkluderer Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Cara Buono og Dacre Montgomery.

Duffer Brothers utviklet serien som en blanding av etterforskende drama sammen med overnaturlige elementer avbildet med skrekk, science fiction og barnslige følelser. Ved å avbryte serien på 1980-tallet, satte Duffer Brothers inn referanser til popkultur i løpet av det tiåret, mens flere temaer og regissjonsaspekter først og fremst ble inspirert av verk av Steven Spielberg, John Carpenter og Stephen King, samt anime- og videospill. De hentet også inspirasjon fra rare eksperimenter som fant sted under den kalde krigen og virkelige konspirasjonsteorier med hemmelige regjeringseksperimenter.

Stranger Things har tiltrukket rekordvisere og har en bred, aktiv og internasjonal fanskare. Serien har blitt kritisert for karakterisering, tempo, atmosfære, skuespill, lydspor, regi, skriving og hyllest til filmer fra 1980-tallet. Serien har mottatt flere priser og nominasjoner, inkludert 39 Primetime Emmy Award-nominasjoner (og seks seire), fire Golden Globe Award-nominasjoner, en British Academy Television Award-nominasjon, to Directors Guild of America Award-nominasjoner, tre Writers Guild of America Awards-nominasjoner og tre Grammy-nominasjoner. Den har vunnet en Screen Actors Guild Award for fremragende ytelse av et ensemble i en dramaserie, to American Film Institute Awards, en Critics 'Choice Television Award og tre People's Choice Awards, blant andre. I september 2019 ble serien fornyet for en fjerde sesong. Duffer Brothers har sagt at Stranger Things sannsynligvis vil slutte etter sin femte sesong.

Stranger Things ligger i den fiktive landlige byen Hawkins, Indiana, på begynnelsen av 1980-tallet. Det nærliggende Hawkins National Laboratory gjør tilsynelatende vitenskapelig forskning for US Department of Energy, men utfører i hemmelighet eksperimenter på det paranormale og det overnaturlige, inkludert de som involverer menneskelige testpersoner. Utilsiktet har de opprettet en portal til en alternativ dimensjon, "the Upside Down". Opp og ned-innflytelsen begynner å påvirke katastrofale innbyggere i Hawkins.

Den første sesongen begynner i november 1983, da Will Byers blir bortført av en skapning fra Upside Down. Moren hans Joyce og byens politimester, Jim Hopper, lette etter Will. I mellomtiden rømmer en ung psykokinetisk jente ved navn Eleven fra laboratoriet og hjelper Wills venner Mike, Dustin og Lucas i deres egen innsats for å finne Will.

Den andre sesongen avlyses et år senere, og begynner i oktober 1984. Will er reddet, men få vet detaljene i begivenhetene. Når det blir oppdaget at Will fortsatt er påvirket av enheter ovenfra og nedenfra, lærer hans venner og familie at det er en større trussel mot deres univers fra opp ned.

Den tredje sesongen avbrytes flere måneder senere, i dagene frem til feiringen av den fjerde juli 1985. Det nye Starcourt Mall har blitt sentrum for Hawkins innbyggere, og har satt de fleste andre butikker utenfor spill. Hopper blir stadig mer bekymret for forholdet til Eleven og Mike mens han fremdeles prøver å ta vare på Joyce. Uten å kjenne byen prøver et hemmelig sovjetisk laboratorium under Starcourt å åpne porten til Upside Down, slik at enhetene fra Upside Down kan okkupere mennesker i Hawkins og skape en ny skrekk å takle.

Brødrene hadde ønsket å filme serien rundt Long Island-området for å matche det opprinnelige Montauk-konseptet. Men med filmopptaket planlagt til november 2015, var det vanskelig å skyte på Long Island i det kalde været, og produksjonen begynte å lete etter steder i og rundt Atlanta, Georgia-området. Brødrene, som vokste opp i North Carolina, fant mange steder som minnet dem om deres egen barndom i dette området, og følte at området ville fungere bra med historieforskyvningen til den fiktive byen Hawkins, Indiana.

Innspillingen av den første sesongen begynte i november 2015 og ble i stor grad laget i Atlanta, Georgia, med Duffer Brothers og Levy som regisserte individuelle episoder. Jackson tjente som grunnlag for den fiktive byen Hawkins, Indiana. Andre skytesteder inkluderte Georgia Mental Health Institute som Hawkins National Laboratory, Bellwood Quarry, Patrick Henry High School i Stockbridge, Georgia, for mellom- og videregående trinn, Emory Universitys videreutdanningsavdeling, det tidligere rådhuset i Douglasville, Georgia, Georgia International Horse Park i Conyers, Georgia, Butts County og Georgia Probate Court, Old East Point Library.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din