• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

svampebob firkant

Svampebob firkant er en amerikansk animert komedie-TV-serie laget av marinvitenskapelig lærer og animatør Stephen Hillenburg for Nickelodeon. Serien forteller historien om tittelfiguren og hans akvatiske venners eventyr og ambisjoner i den fiktive undervannsbyen Bikini Bottom.

Den femte lengste amerikanske animerte serien, dens popularitet har gjort den til en mediefranchise. Det er den høyest rangerte serien som sendes på Nickelodeon og ViacomCBS Domestic Media Network mest distribuerte eiendom. På slutten av 2017 genererte mediefranchisen 13 milliarder dollar i ekstrainntekter for Nickelodeon.

 

Mange av seriens ideer har sitt utspring i The Intertidal Zone, en upublisert pedagogisk bok som Hillenburg opprettet i 1989 for å lære elevene sine om livet under vann. Han begynte å utvikle Svampebob Firkant til en TV-serie i 1996 etter at Rocko's Modern Life ble avviklet. Han henvendte seg til Tom Kenny, som hadde jobbet med ham i den serien, for å stemme på tittelpersonen.

 

Nickelodeon holdt en forhåndsvisning av serien i USA 1. mai 1999, etter at den ble sendt på 1999 Kids 'Choice Awards. Serien hadde offisiell premiere 17. juli 1999. Den har mottatt verdensomspennende kritikk siden premieren og hadde vunnet enorm popularitet i løpet av sin andre sesong. En spillefilm, The Svampebob Firkant Movie, ble utgitt på kino 19. november 2004. En andre filmatisering, The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, fulgte 6. februar 2015. En tredje film og prequel til TV-serien, SpongeBob Movie: Sponge on the Run, ble utgitt i kanadiske teatre 14. august 2020, etterfulgt av en premiere på video on-demand og CBS All Access i 2021. I 2018 begynte serien å sende sin tolvte sesong; den ble fornyet for en trettende sesong 17. juli 2019. Per 30. juli 2020 er alle tidligere sesonger av showet tilgjengelig på CBS All Access.

 

Svampebob Firkant har vunnet en rekke priser, inkludert: seks Annie Awards, åtte Golden Reel Awards, fire Emmy Awards, 17 Kids Choice Awards og to BAFTA Children's Awards. En Broadway-musikal basert på serien åpnet i 2017 for kritikerrost. Tre spin-off-serier, Kamp Koral: SpongeBob's Under Years, et ikke-navngitt prosjekt basert på karakteren Squidward Tentacles og The Patrick Star Show, er under utvikling fra 2020.

 

Serien dreier seg om tittelpersonen og et ensemble-mannskap av vannvennene hans. Svampebob Firkant er en energisk og optimistisk sjøsvamp som lever i en nedsenket ananas med kjæledyrsneglen Gary, som mykner som en katt. SpongeBob har en barnslig entusiasme for livet, som overføres til jobben som stekekokk på en hurtigmatrestaurant kalt Krusty Krab. Hans største mål i livet er å få tillatelse til å kjøre båtmotor. Hans favoritt tidsfordriv inkluderer "manetfiske", som betyr å fange maneter med et garn på en måte som ligner på å fange sommerfugler og blåse såpebobler i detaljerte former.

 

Å bo to hus unna SpongeBob er hans beste venn Patrick Star, en svak, men vennlig rosa sjøstjerne som bor under en stein. Til tross for sine mentale tilbakeslag, ser Patrick på seg selv som intelligent. Squidward Tentacles, SpongeBobs nabo og kollega på Krusty Krab, er en arrogant, dårlig blekksprut som lever i en vakker påske. Han liker å spille klarinett og male selvportretter, men hater jobben sin som kasserer. Han misliker ikke å bo mellom SpongeBob og Patrick på grunn av deres barnslige natur. Eieren av Krusty Krab er en elendig rød krabbe som heter Mr. Krabs som snakker som en sjømann og driver restauranten sin som om det var et piratskip. Han er aleneforelder med en tenåringsdatter, en sædhval som heter Pearl, som han vil testamentere sin rikdom til. Pearl vil ikke fortsette familiebedriften og vil heller bruke tiden sin på å lytte til popmusikk eller jobbe på det lokale kjøpesenteret. En annen av SpongeBobs venner er Sandy Cheeks, et spennende og atletisk ekorn fra Texas, som bruker en luftfylt dykkerdrakt for å puste under vann. Hun bor i en eik innelukket i en klar glasskuppel låst av en lufttett, hånddrevet forsegling og er ekspert i karate, det samme er forskere.

 

Rett over gaten fra Krusty Krab er en mislykket rivaliserende restaurant kalt Chum Bucket. Den drives av en liten, grønn, enøyet copepod ved navn Plankton og hans datakone, Karen. Plankton prøver hele tiden å stjele den hemmelige oppskriften til Mr. Krabs populære Krabby Patty burger i håp om å få overtaket og gjøre Krusty Krab konkurs. Karen gir ham onde planer om å få formelen, men deres innsats mislykkes alltid, og restauranten deres har sjelden noen kunder. Når SpongeBob ikke jobber på Krusty Krab, tar han ofte båttur fra fru Puff, en paranoid, men tålmodig pufferfish. Svampebob er fru. Puffs mest flittige student og vet alle svarene på de muntlige eksamenene han tar, men han får panikk og krasjer når han prøver å kjøre en ekte båt. Når fru Puff klarer en av SpongeBobs krasjer eller på annen måte er redd, puster hun opp en ball.

 

Spesielle episoder av showet er vert for en live-action pirat ved navn Patchy og hans kjæledyr papegøye Potty, hvis segmenter presenteres i en dobbel historie med de animerte historiene. Patchy blir portrettert som president for en fiktiv SpongeBob-fanklubb, og hans største ambisjon er å møte SpongeBob selv.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din