• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Trolls

Trolls er en amerikansk dataanimert komediefilm fra 2016 basert på Troll-dukkene laget av Thomas Dam. Mike Mitchell regisserte filmen, med Jonathan Aibel og Glenn Berger som forfattere. Filmen er basert på en historie av Erica Rivinoja.

Filmen inneholder stemmene til Anna Kendrick, Justin Timberlake, Christopher Mintz-Plasse, Zooey Deschanel, Christine Baranski, Russell Brand, James Corden, Jeffrey Tambor, John Cleese og Gwen Stefani. Filmen følger to troll som går på jakt etter å redde landsbyen sin fra ødeleggelsen av fjellene, skapninger som spiser troll for å være lykkelige.

Den 33. animerte spillefilmen produsert av DreamWorks Animation, filmen hadde premiere 8. oktober 2016 på BFI London Film Festival og ble teatralsk utgitt i USA 4. november av 20th Century Fox. Filmen fikk stort sett positive anmeldelser fra kritikere og tjente 346 millioner dollar over hele verden mot budsjettet på 125 millioner dollar og mottok en Oscar-nominasjon for beste originale sang for "Can't Stop the Feeling!". En oppfølger, Trolls World Tour, ble utgitt 10. april 2020.

Trollene er små, fargerike skapninger som lever i en nesten evig tilstand av lykke, synger, danser, klemmer og har det gøy hele dagen. Imidlertid blir de oppdaget av Bergen, store, stygge, onde og elendige skapninger som bare kan føle seg lykkelige ved å konsumere et troll. Bergenserne fengsler trollene og spiser dem hvert år ved en spesiell anledning, Trollstice. Trollene, ledet av deres konge, King Peppy, med sin nyfødte datter, prinsesse Poppy, flykter gjennom tunneler på dagen for Trollstice da prins Gristle Jr. ville spise sitt første troll. Forstyrret far Gristle Jr. forviser King Gristle Sr. kokken hans, som var ansvarlig for forberedelsene til Trollstice. Kokken lover å dra og finne trollene selv, mens han i det skjulte planlegger å styrte monarkiet i hevn for eksilet hennes.

Tjue år senere arrangerer en voksen valmue en stor fest for å feire flukten til trollene, til tross for advarslene fra det altfor forsiktige og egoistiske grå trollet, grenen, om at høylytte fester vil tiltrekke seg bergenserne. På festen går Branchs advarsler i oppfyllelse når kokken ser fyrverkeriet og kidnapper Poppys venner, inkludert et "Zen" -troll som heter Creek, som Poppy elsker.

Poppy bestemmer seg for et redningsoppdrag alene, ettersom ingen andre troll er villige til å våge seg mot Bergen Town og senere selskapet til Branch som redder henne fra en gruppe edderkopper. Vel inne i Bergen Kongeslott blir Poppy og Branch vitne til nåværende kong Gristle Jr. som tilsynelatende spiser Creek, men Poppy er fortsatt håp om at Creek overlevde. Poppy og Branch finner ut at resten av de fangede trollene er bevoktet av en grov jente som heter Bridget. Poppy oppdager at Bridget er hemmelig forelsket i King Gristle Jr. og tilbyr å hjelpe henne med å få en date med kongen mens hun prøver å bekrefte om Creek lever.

Mens Bridget satte datoen med et musikalsk nummer, nekter Branch å synge og utløser en krangel med Poppy og avslører at bestemoren som barn ble fanget og spist da han prøvde å redde ham, fordi sangen hans kompromitterte hans plass til Kock, og hans skyld førte til at fargen hans ble fra blå til grå. Etter at Poppy trøster ham med en klem, får trollet Bridget, forkledd som "Lady Glittersparkles", en date med Gristle Jr. på en rullebane og arkaderestaurant og Gristle Jr. er enig i at hun kommer til Trollstice. I løpet av denne tiden merker Poppy at Creek blir holdt fanget inne i juvelen som pryder kongens kappe.

Trollene har hjulpet Bridget og forsøkt å redde Creek fra Gristles rom og stjele juvelen hans, men oppdager at den er tom. Trollene blir deretter fanget opp av kokken, og Poppy er sjokkert over å oppdage at Creek forrådte dem ut til fjells i et feigt forsøk på å redde seg selv fra å bli spist. Creek lokker hvert troll ut av Troll Village (via Poppys cowbell), og de blir fanget av kokken og de andre fjellkokkene. Når alle trollene blir fanget, kastet i en gryte og snart skal spises, faller en hjerteskadet valmue i fortvilelse og mister håpet når hun og alle de andre trollene blir grå.

Branch prøver å synge "True Colors" for Poppy for å muntre henne opp og innrømme at han elsker henne. Poppy, etter å ha gjenvunnet fargene og innsett at hun har blitt forelsket i Branch, vender tilbake til hans følelser, og de gjenoppretter alle de magiske fargene, inkludert Branch's. Bridget redder trollene, villig til å ofre seg selv. Valmue kan ikke annet enn å forlate Bridget og viser show med Branch og vennene hennes Gristle Jr. og Bergens at Bridget er Lady Glittersparkles og at det ikke er nødvendig å spise troll for å være lykkelig, og de kan også finne lykke i seg selv.

Den hevngjerrige kokken nekter å godta freden og prøver å drepe trollene, men er pakket inn i en serveringsvogn, tent og sendt rullende ut av Bergen Town med Creek, som fremdeles er i vesken. Begge artene feirer og gir byen nytt liv. Valmue blir deretter erklært dronning av trollene, og valmue og gren deler en vennlig klem.

I en scene midt i studiepoengene prøver kokken å spise Creek, men begge blir offer for et søppelmonster.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din