• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Wall-E

WALL-E er en 2008 amerikansk dataanimert science-fiction romantikkfilm produsert av Pixar Animation Studios for Walt Disney Pictures. Det ble regissert og co-skrevet av Andrew Stanton, produsert av Jim Morris og co-skrevet av Jim Reardon.

Den spiller stemmene til Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, John Ratzenberger, Kathy Najimy og Sigourney Weaver, med Fred Willard i filmens (og Pixars) eneste enestående live-rolle. Den samlede niende spillefilmen produsert av selskapet WALL-E følger en ensom kompressorrobot på en fremtidig, ubeboelig, øde jord, igjen for å rydde opp i rusk. Imidlertid får han besøk av en sonde sendt av stjerneskipet Axiom, en robot som heter EVE, som han blir forelsket i og forfølger over hele galaksen.

Etter å ha regissert Finding Nemo, følte Stanton at Pixar hadde skapt troverdige simuleringer av undervannsfysikk og var villig til å regissere et filmsett stort sett i verdensrommet. WALL-E har minimal dialog i sine tidlige sekvenser; mange av karakterene har ingen stemmer, men kommuniserer i stedet med kroppsspråk og robotlyder designet av Burtt. Filmen kritiserer forbrukerisme, nostalgi, avfallshåndtering, menneskelig miljøpåvirkning og bekymring, fedme og global katastrofal risiko. Det er også Pixars første animasjonsfilm med segmenter av live-action-figurer. Etter Pixar-tradisjonen ble WALL-E parret med en kortfilm med tittelen Presto for sin kinotid.

WALL-E ble utgitt i USA 27. juni 2008. Filmen ble kritikerrost for sin animasjon, historie, stemmeskuespillere, karakterer, grafikk, poeng, bruk av minimal dialog og romantisk forhold mellom WALL-E og EVE. Det var også kommersielt vellykket og tjente 533,3 millioner dollar over hele verden over et budsjett på 180 millioner dollar. Den vant Golden Globe Award 2008 for beste animerte spillefilm, 2009 Hugo-prisen for beste spillefilmpresentasjon, [9] den siste Nebula-prisen for beste manus, Saturn-prisen for beste animasjonsfilm og Oscar for beste animasjonsfilm med fem nominasjoner. Det regnes av mange fans og kritikere som den beste filmen i 2008. Filmen toppet også Time's liste over "Beste filmer i tiåret" og ble i 2016 kåret til den 29. blant 100 filmer som ble betraktet som best av det 21. århundre av 117 filmer. kritikere fra hele verden.

I det 29. århundre har voldsom forbrukerisme og miljøvern gjort jorden til et søppelstrødt ødemark; menneskeheten har blitt evakuert av megakorporasjonen Buy-N-Large (BnL) på gigantiske stjerner syv århundrer tidligere. Av alle robotavfallskomprimatorene som BnL etterlot å rengjøre, er det bare en som er i drift: en avfallshåndterer: Jordklasse kalt WALL-E. En dag blir WALL-Es rutine med å komprimere søpla og samle interessante gjenstander ødelagt av ankomsten av en ubemannet sonde som bærer en utenomjordisk vegetasjonsevaluator ved navn EVE, som blir sendt for å lete etter planetens bærekraftige menneskeliv. WALL-E blir slått av den kjekke, fremmede roboten; og de to begynner å koble til EVE er i beredskap når WALL-E viser henne sin siste oppdagelse: en levende plante. Sonden samler deretter EVE og anlegget og returnerer til morsskipet, stjernebeskyttelsen Axiom, med WALL-E festet.

I århundrene siden Axiom forlot jorden, har passasjerene degenerert til hjelpeløs korpulens på grunn av latskap og mikrogravitasjon, alle deres innfall blir møtt av maskiner; selv kapteinen, en B. McCrea, er vant til å lene seg tilbake mens hans robotløytnant og ratt AUTO flyr skipet. McCrea er overrasket over den positive lydresponsen og lærer at plassering av anlegget i skipets Holo-detektor vil utløse et hyperhopp tilbake til jorden slik at menneskeheten kan begynne å rekolonisere. Etter å ha inspisert EVEs lagringsplass mangler anlegget imidlertid og EVE anklager WALL-E for forsvinning.

Siden systemet mangler, anses EVE å være feil og ført til Diagnostics. Feilaktig torturprosess stenger WALL-E ut av all diagnostikk, og får ham og EVE til å bli beskrevet som skurker. EVE er frustrert og prøver å sende WALL-E hjem på en fluktpute, men de blir avbrutt når AUTOs første styrmann GO-4 kommer og lagrer det stjålne anlegget i en kapsel for å ødelegge seg selv. WALL-E redder planten fra å gå seg vill for godt, og han og EVE forenes og feirer med en "dans i rommet" rundt Axiom.

EVE tar anlegget tilbake til McCrea, som ser på EVEs opptak av jorden og konkluderer med at de må gå tilbake. Imidlertid avsløres det at AUTO bare er lojal mot sitt eget hemmelige direktiv om retur av A113 - utstedt etter at BnL feilaktig konkluderte for århundrer siden at planeten ikke kunne reddes - selv når McCrea motsatte seg den; AUTO matcher GO-4 som et resultat, elektrokutter og friterer WALL-E's kretskort, setter EVE i beredskap, kaster dem begge i søpla og låser McCrea i nabolaget sitt. EVE og WALL-E kastes nesten i verdensrommet sammen med skipets søppel, men blir reddet av rengjøringsroboten "Microbe Obliterator" med navnet M-O, som har fulgt WALL-E sine skitne spor over skipet. Når mennesker og roboter er med på å sikre anlegget, kjemper McCrea og AUTO om kontroll, noe som resulterer i at GO-4 blir utslettet og WALL-E blir knust i Holo-detektoren når sistnevnte prøver å holde den åpen.

Produktet er lagt til i handlekurven din