• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Zelda

The Legend of Zelda [a] er et fantasy-action-eventyr-videospillfranchise opprettet av japanske spilldesignere Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka. Den er først og fremst utviklet og utgitt av Nintendo, selv om noen bærbare avdrag og nyutgivelser har blitt outsourcet til Capcom, Vanpool og Grezzo.

Spillet inneholder actioneventyr og innslag av action-RPG-spill.

Serien handler om de forskjellige inkarnasjonene til Link; en modig ung mann med spisse elvelignende ører og prinsesse Zelda; den dødelige reinkarnasjonen til gudinnen Hylia. Selv om hans opprinnelse og bakgrunnshistorie er forskjellig fra spill til spill, får Link ofte oppgaven med å redde kongeriket Hyrule fra Ganon, en ond krigsherre som ble en demon som er hovedantagonisten i serien; Imidlertid har andre innstillinger og antagonister dukket opp i flere spill. Elvene involverer vanligvis Triforce, en hellig relikvie etterlatt av gudinner som skapte Hyrule; Hilsen Farore og Nayru, som representerer dygdene med mot, visdom og kraft som når de er kombinert, er allmektige.

Siden utgivelsen av Legend of Zelda i 1986 har serien utvidet seg til å omfatte 19 gjenstander på alle Nintendos store spillkonsoller, samt en rekke spin-offs. En amerikansk animert TV-serie basert på spillene som ble sendt i 1989 og individuelle mangatilpasninger bestilt av Nintendo har blitt produsert i Japan siden 1997. The Legend of Zelda er en av Nintendos mest fremtredende og vellykkede franchiser; flere av dets bidrag anses å være blant de største videospill gjennom tidene.

The Legend of Zelda-spill inkluderer en blanding av puslespill, action, eventyr / kampspill og utforskning. Disse elementene har holdt seg konstante gjennom hele serien, men med forbedringer og tillegg presentert i hvert nye spill. Senere spill i serien inkluderer også skjult spill, der spilleren må unngå fiender når han går gjennom et nivå, samt racingelementer. Selv om spill kan spilles med et minimum av leting og sideoppdrag, blir spilleren ofte belønnet med nyttige ting eller økte evner til å løse gåter eller utforske skjulte områder. Noen gjenstander er konsistente og vises mange ganger i serien (for eksempel bomber og bomber, som kan brukes både som våpen og til å åpne blokkerte eller skjulte døråpninger; boomerangs som kan drepe eller lamme fiender; nøkler til låste dører; magiske sverd), skjold og buer og piler), mens andre er unike for et enkelt spill. Selv om spillene inneholder mange rollespill (Zelda II: The Adventure of Link er den eneste som inneholder et opplevelsessystem), legger de vekt på enkle hakk- og skråstilkamper over den strategiske, turbaserte eller aktive tidskampen i serie. som Final Fantasy. Spillets rollespillelementer har imidlertid ført til mye debatt om Zelda-spillene skal klassifiseres som actionrollespill, en sjanger der serien har hatt sterk innflytelse.

Hvert spill i Zeldas hovedserie har bestått av tre hovedområder: en øvre verden som forbinder alle andre områder, der bevegelse er multidireksjonell, noe som gir spilleren en viss grad av handlefrihet; samspillsområder med andre karakterer (bare huler eller skjulte rom i det første spillet, men utvider seg til hele byer og tettsteder i påfølgende spill) hvor spilleren mottar spesielle gjenstander eller råd, kan kjøpe utstyr eller fullføre sideoppdrag; og fangehuller, områder med labyrintoppsett, vanligvis under jorden, bestående av et bredt utvalg av vanskelige fiender, sjefer og gjenstander. Hvert fangehull har vanligvis et stort objekt inne, som kan være nødvendig for å løse mange av oppgavene i fangehullet, og spiller ofte en avgjørende rolle i å beseire fangehullssjefen, samt å gå gjennom spillet. I nesten alle Zelda-spill kan du navigere i fangehullet ved å finne et kart som viser oppsettet og et magisk kompass som viser plasseringen til viktige og små gjenstander som nøkler og utstyr. I senere spill inneholder fangehullet en spesiell "stor nøkkel" som vil låse opp døren for å bekjempe fangehullets sjef og åpne gjenstandskisten.

I de fleste Zelda-spill er spillerens HP eller kilometerteller representert med en hjerterekke, hvor hvert hjerte vanligvis representerer to treffpunkter. I begynnelsen av spillet har spilleren bare tre hjerter, men spillerne kan øke sitt maksimale hjerte ved å finne hjerteformede krystaller kalt "Heart Containers". Fullhjertede containere mottas vanligvis på slutten av fangehull og frigjøres av fengselssjefer. Mindre "Pieces of Heart" deles ut for å fullføre sideoppdrag eller blir funnet skjult rundt spillverdenen på forskjellige steder, og krever et visst antall (vanligvis fire) for å danne en fullhjertet container. Helse kan påfylles ved å plukke opp hjerter etterlatt av beseirede fiender eller ødelagte gjenstander, konsumere gjenstander som drikke eller mat, eller gå til en stor fe fontene for å få den store elven til å helbrede lenken fullstendig. Noen ganger vil spilleren finne feer skjult på bestemte steder; disse nissene kan enten helbrede Link umiddelbart eller holdes i tomme flasker og vil gjenopplive spilleren neste gang de dør.

Spillene var banebrytende for en rekke funksjoner som ville bli industristandarder. Den opprinnelige Legend of Zelda var det første konsollspillet med en lagringsfunksjon som tillot spillere å slutte å spille og deretter gjenoppta senere. The Legend of Zelda: Ocarina of

 

Produktet er lagt til i handlekurven din