• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Filmplakater

Filmplakater er en stor og viktig del bak markedsføringen av en film, men det kan også være en fin interiørdetalj.

Filmplakaten er ofte det første vi kommer i kontakt med når vi ser en ny filmpremiere. En plakat som er godt laget kan tiltrekke seg oppmerksomhet og en første interesse.

Filmplakater og plakater

Uansett om filmplakaten henger i et busskur i byen, utenfor en kino når vi skal velge en film eller er det første du møter i et hjem, kan det være en måte for folk å bryte stillheten og møte i en samtale om film.

Det vi som forbrukere kanskje ikke er klar over, er hvor mye arbeid som går med å produsere en filmplakat fordi det er mye som skaperne trenger å tenke på. På bare ett bilde vil skaperne bak filminnleggene lykkes med å oppsummere hva filmen handler om, samtidig som den ikke må gi bort for mye, men må gjøre forbrukerne nysgjerrige på å se filmen. Hvis ingen interesse blir fanget, vil ingen se filmen. Derfor er det avgjørende at filmen har en god plakat for folk å kjøpe billetter eller filmen.

 

Her er noen grunner til at en filmplakat er viktig:

For markedsføring - en plakat er ansiktet til en film

Vekker interesse - det selges flere billetter og filmer

En interiørdetalj - filmfans har en tendens til å kjøpe filmer, men også artiklene deres og ha dem som interiørdetaljer.

Som du sikkert forstår nå, er filmplakaten en grunnleggende del av markedsføringen av en film. I tillegg til trailere er plakaten det mest kruttet blir satt på når filmselskapene markedsfører en film. Forskjellen er at de med en trailer får et par minutter på å presentere filmen og fange interessen vår. Ved første øyekast på en plakat handler det om sekunder å lykkes med å fange interessen til en potensiell seer. I løpet av få sekunder bør forbrukeren finne ut hva slags film det er og om det er verdt å bruke pengene sine på å se på det.

Et bilde sier mer enn 1000 ord, sies det, og det stemmer virkelig når det gjelder en filmplakat. Bilder tiltrekker seg mer oppmerksomhet enn ord gjør. En film som ikke har noen poster, eller har en som ikke fanger interesse, går ikke like bra. Men en film som har en virkelig mislykket plakat kan også være en snackbar. Men det er en risiko for at folk som ser en mislykket plakat, også synes at filmen er den samme og derfor ikke bruker tiden og pengene på å se på filmen. Og vice versa. En virkelig fin filmplakat kan selge til og med de sprøeste filmene.

Om filmplakaten består av et enkelt bilde, for eksempel Wes Andersons film, det store Budapest-hotellet som bare viser et hotell på plakaten, eller om det er et bilde hvor mye skjer og viser hele ensemblet, kan plakaten gjøre deg interessert i filmen. En virkelig god plakat får forbrukeren til å forestille seg hvordan filmen blir.

Viktig del av varene

Bortsett fra at filmplakater er en viktig del av markedsføringen av en film, er den en del av varene. Merchandise, som på svensk kan kalles merkevarelisensiering eller tilleggsprodukter, er spesielle produkter som er utviklet for å markedsføre et merke, en kunstner, en fiktiv person eller en film. Markedet for varer er stort. De som er en stor fan av noe, viser mer enn gjerne det, det kan være alt fra å ha på seg klær til å ha det som dekorasjon - for eksempel kan du ha en filmplakat av en film du liker i stedet for å ha et maleri.

Filmplakater har også en stor samlerverdi. Det er de som har en hel samling som bare består av filmplakater. Noen velger å selge dem videre. Brukte plakater kan fås både på nettsteder som spesialiserer seg på gamle filmplakater eller på auksjoner og reklamesider som handel og blokkering. Den dyreste filmplakaten som noensinne har blitt solgt er plakaten til filmen Metropolis fra 1927, som solgte for 1,2 millioner dollar i 2005. Det ryktes at kjøperen kan ha vært filmskuespilleren og Oscar-vinneren Leonardo Dicaprio. Det er fremfor alt de eldre filmplakatene som selges for større summer fordi det er så få eksemplarer av dem igjen.

Men populære og etterspurte moderne filmplakater kan også tjene deg en dollar, kanskje ikke en million, men tusen dollar. Sveriges største samling av filmplakater består av omtrent 30 000 stykker og ligger i den svenske finansinstitusjonen. Det er heller ikke helt uvanlig at museer stiller ut filmplakater. Dette har for eksempel blitt gjort både av Nasjonalmuseet og Teknisk museum i Stockholm.

En filmplakat er en personlig og stilig interiørdetalj. Hvis du besøker noen for første gang og ser at de har filmplakater, vet du hva personen liker og at de har interesse for filmer. Hvis du er virkelig moderne, følger du trenden som akkurat nå er å lage bildevegger. Hvorfor ikke ha en hel vegg i stuen eller i hjemmekinoanlegget som bare består av filmplakater?

En annen fordel som filmplakater som interiørdetalj har, er at det er en flott gave å gi bort og vil definitivt bli satt pris på. Hvis du for eksempel kjenner et barn som liker Disney-filmens frost, kan du kjøpe en plakat til ham i gave, og du blir umiddelbart mer populær!

Filmplakater og plakater er tilgjengelige både i fysiske butikker, men også i de som er tilgjengelige online.

 

 

Fordeler med filmplakater

I denne artikkelen vil du lære mer om fordelene ved å kjøpe filmplakater og ha dem hjemme eller på kontoret.

 

Mer unikt

Plakater har blitt synonymt med moderne innredning. Markedet for plakater som består av ulike motiver er stort og det finnes et motiv som passer alle stiler og smaker. Denne typen plakater er billig å kjøpe og er dermed noe de fleste har råd til. Selv om disse plakatene kan være fine, er de sjelden spesielt unike. Ønsker du å være unik og liker film, kan det være lurt å kjøpe en filmplakat i stedet for en vanlig plakat. Da skiller interiøret ditt seg litt mer ut i mengden.

 

Samtaleemne

En annen stor fordel med å dekorere ved hjelp av en eller flere filmplakater er at det er et godt samtaleemne. Når du kommer hjem til en bekjent for første gang og ser at personen deler din interesse for film, har du et godt samtaleemne. Å ha plakater med favorittfilmene dine er en fin måte å bryte isen på, og du har noe å diskutere som kan være begynnelsen på et langt vennskap.

 

Støtt dine favoritter

Hvis du har en eller flere favorittfilmer, skuespillere eller regissører og aktivt ønsker å vise at du er en stor fan av arbeidet deres, kan du kjøpe filmplakater for å vise din støtte. Når du innreder hjemmet ditt ved hjelp av filmplakater får du både en stilig og unik interiørdetalj samtidig som du viser din støtte til dine favoritter.

Produktet er lagt til i handlekurven din