• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Ingmar Bergman filmer

Ingmar Bergman er en svensk filmregissør som var med på å sette Sverige på filmkartet. Selv om det har gått nesten 15 år siden han gikk bort, er filmene hans fortsatt en snackbar.

Ingmar Bergmans mest populære filmer

Men tilhører du de nye generasjonene kan navnet være helt nytt og med det i tankene vil du i denne artikkelen få en kort oversikt over noen av Ingmar Bergmans mest populære filmer.

Det syvende seglet

I 1957 ble filmen som Bergman selv anså som en favoritt blant sine egne verk sluppet. I tillegg var det med denne filmen Bergman ble internasjonalt kjent. Det syvende seglet finner sted i middelalderen når den store depresjonen raser. Vi får følge ridderen Antonius som vender tilbake til Sverige etter et korstog. I forbindelse med at ridderen grubler på liv og død kommer døden for å hente ham, men for å skyte på slutten utfordrer ridderen døden i et parti sjakk. Noen kjente skuespillere fra filmen er Max Von Sydow, Nils Poppe og Bibi Andersson

Fanny og Alexander

En film som er sterkt assosiert med jul er en annen Bergman-klassiker som heter Fanny og Alexander. Fanny og Alexander utspiller seg tidlig på 1900-tallet og vi får følge det rike søskenparet Fanny og Alexander som bearbeider farens død mens de blir introdusert for en stefar. Filmen ble utgitt i 1982 og noen kjente skuespillere fra filmen er Börje Ahlstedt, Stina Ekblad, Allan Edwall, Christina Schollin og Ewa Fröling.

scener fra et ekteskap

Scener fra et ekteskap er et annet kjent verk av Bergman, som mange tror er en film, men som først gikk på TV i 6 episoder. Serien ble utgitt i 1973 og vi får følge ekteparet Johan og Marianne gjennom deres 10 år som gift. Noen kjente skuespillere fra filmen er Liv Ullman og Erland Josephson.

Produktet er lagt til i handlekurven din