• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

TV-spill

Det hele startet med ideer om å kunne bruke TV-skjermer til å spille spill på i midten av 1900-tallet. I dag spiller folk over hele verden videospill på populære spillkonsoller som PlayStation og Nintendo. Dette er ikke overraskende med tanke på hvor gøy det er å spille videospill og hvilke fantastiske fordeler det gir.

TV-spill

De fleste liker å spille videospill og ser det som en morsom og avslappende underholdning. I tillegg til å være underholdende, er videospill forbundet med en rekke fantastiske fordeler som forbedring av hukommelsen, problemløsning, romlig orientering og sosiale ferdigheter. Å spille videospill er langt fra stereotypen om å være en isolert hobby for nerder, tvert imot, det er en hobby som utvikler dine sosiale ferdigheter og velvære.

Videospill har gått fra å være en idé i forskningslaboratorier til å bli funnet i hjem over hele verden. Dette er ikke overraskende med tanke på at videospill av god kvalitet gir så mange uventede fordeler for både barn og voksne. Den mest åpenbare fordelen er all gleden det gir, og i tillegg til hvordan det positivt påvirker helsen din. Helsefordelene ved å spille videospill strekker seg dypere og bredere enn mange mennesker skjønner. Blant annet viser den nyeste forskningen at den kan forbedre finmotorikk, minne, problemløsning og romlig orientering. Videre viser flere studier at vanlig spill kan forbedre både din fysiske og mentale velvære.

Videospill har følgende fantastiske fordeler:

Morsom og sosial underholdningsform.

Oppfordrer til samarbeid.

Øker barns selvtillit.

Utvikler ferdigheter i problemløsing.

Forbedrer finmotorikk og øye-hånd-koordinasjon.

 

Utvilsomt er videospill en stor glede du kan nyte med familie og venner. Selv om videospill finnes i de fleste hjem i dag, startet det hele i forskningslaboratorier på 1940- og 50-tallet. Det var da de første ideene om videospill ble dannet, og i 1952 ble hobo-sjakkspillet OXO opprettet av professor Sandy Douglas i doktorgradsavhandlingen. Dette regnes som en milepæl fordi det ble en av forløperne til fremtidige dataspill og videospill. Den neste store milepælen var Tennis for to, laget utelukkende til underholdning av fysikeren William Higinbotham i 1958. Etter det tok det ikke lang tid før et banebrytende spill ble utviklet som kunne spilles på flere datamaskiner, nemlig Spacewar! av Steve Russell fra 1962. Faktisk var det først på 1960-tallet at videospill fikk sin virkelige start da TV-apparatet hadde tatt av. På dette tidspunktet hadde millioner av mennesker investert i et TV-apparat for hjemmene sine. Disse TV-ene ble imidlertid bare brukt på en passiv måte for å se nyheter og underholdning.

Ingeniør og pioner Ralph Baer innså at TV-apparatet også kunne brukes til å spille spill. Han klarte å utvikle en kjent prototype kalt "The Brown Box" som kunne kobles til en TV for å spille spill. Dette var et stort skritt i historien til videospill og derfor blir Baer vanligvis ansett som "faren til videospill". Han fikk sin enhet lisensiert til selskapet Magnavox, som begynte å selge den under navnet Odyssey på begynnelsen av 1970-tallet. Odyssey-konsollen ble dermed den første kommersielle spillkonsollen for privatpersoner. Ikke bare det, Odyssey inkluderte også 28 spill, hvorav noen var en inspirasjon for fremtidige spill. Blant dem var et av spillene en inspirasjon for det populære videospillet Pong, utviklet av Atari i 1975.

Fram til begynnelsen av 1980-tallet hadde videospillindustrien oppnådd mange fantastiske milepæler. Det beste var imidlertid ikke over, da Nintendo ga ut spillkonsollen Nintendo Entertainment System (NES) i 1985, overgikk det alle forventninger. På denne tiden fikk videospill virkelig fotfeste og ble enormt populære. Imidlertid ville Nintendos spillkonsoll ikke være den siste spillkonsollen som overgikk forventningene. Den multinasjonale gruppen Sony ga ut spillkonsollen PlayStation i 1995, som snart ville slå rekord i salg. Fem år senere ble PlayStation 2 utgitt og ble raskt den dominerende hjemmekonsollen og den mest solgte gjennom tidene. Med sine 158 millioner solgte konsoller har den derfor blitt tildelt Guinness World Record som den bestselgende konsollen noensinne.

2001 var et viktig år da Microsoft entret videospillmarkedet med Xbox og noen år senere Xbox 360. Xbox fikk raskt millioner av fans med sin avanserte grafikk og utrolige spill som Halo: Combat Evolved (2001). Med lanseringen av Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendos Wii begynte også den moderne tidsalderen med HD-videospill. I dag støtter niende generasjon spillkonsoller en såkalt 8K-oppløsning som tilsvarer en grafikk med 7680 x 4320 piksler. Med stadig mer sofistikerte spillkonsoller har både Microsoft og Sony blikk på virtual reality for å lage VR-spill. Denne banebrytende teknologien har potensial til å endre spillernes opplevelse av videospill fundamentalt.

Videospill har siden oppstarten vært en suksesshistorie som bare har vokst i popularitet. Imidlertid er det en gammel og misforståelse at å spille videospill ville være bortkastet tid - sannheten kan ikke være lenger fra sannheten! Mange mennesker skjønner kanskje ikke alle de store fordelene ved å spille videospill.

Populära produkter i underkategorierna

Produktet er lagt til i handlekurven din