• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

Nintendo Switch-spill

Nintendo Switch er en videospillkonsoll utviklet av Nintendo, som ble utgitt over hele verden i de fleste regioner 3. mars 2017. Det er en hybridkonsoll som kan brukes som hjemmekonsoll og bærbar enhet.

De trådløse Joy-Con-kontrollerne, med standardknapper og retningsbestemte analoge pinner for brukerinngang, bevegelsessensor, kan festes på begge sider av konsollen for å støtte håndholdte spill. De kan også kobles til et grepstilbehør for å gi en tradisjonell hjemmekonsoll spillkonsoll, eller brukes individuelt i hånden, for eksempel Wii Remote og Nunchuk, som støtter lokale flerspillermodi. Nintendo Switch-programvaren støtter online spill via Internett-tilkobling, samt lokal trådløs ad hoc-tilkobling til andre konsoller. Nintendo Switch-spill og programvare er tilgjengelig på både fysiske flashbaserte ROM-kassetter og digital distribusjon via Nintendo eShop; systemet har ingen regionlås. En håndholdt-fokusert versjon av systemet, kalt Nintendo Switch Lite, ble utgitt 20. september 2019.

Nintendo Switch ble avduket 20. oktober 2016. Kjent under utviklingen av kodenavnet NX, kom konseptet til Switch til som Nintendos reaksjon på flere fjerdedeler av økonomiske tap i 2014, tilskrevet dårlig salg av sin forrige konsoll, Wii U og markedskonkurranse fra mobilspill. Nintendos daværende president Satoru Iwata styrte selskapet mot mobilspill og ny maskinvare. Nintendo Switch-designet fokuserer på en bred demografi av videospillere gjennom flere bruksområder. Nintendo valgte å bruke vanligere elektroniske komponenter, for eksempel et brikkesett basert på Nvidias Tegra-linje, for å gjøre konsollutvikling enklere for programmerere og mer kompatibel med eksisterende spillmotorer. Fordi Wii U hadde slitt med å få ekstern støtte og etterlot det med et svakt programvarebibliotek, søkte Nintendo forebyggende støtte fra mange tredjepartsutviklere og utgivere for å utvide Switchens spillbibliotek sammen med Nintendos første spiltitler, inkludert mange uavhengige videospillstudioer. Mens Nintendo opprinnelig forventet omtrent 100 titler for sitt første år, ble over 320 titler fra første-, tredjeparts- og uavhengige utviklere gitt ut i slutten av 2017.

Som åttende generasjons konsoll konkurrerer Nintendo Switch med Microsofts Xbox One og Sonys PlayStation 4. Konsollen sendte nesten tre millioner den første måneden av lanseringen, og oversteg Nintendos opprinnelige prognose på to millioner, og innen et år etter utgivelsen og nådde over 14 millioner solgte enheter. over hele verden, og solgte det totale levetidssalget til Wii U. I begynnelsen av 2018 ble Switch den raskest solgte hjemmekonsollen i både Japan og USA. Fra juni 2020 har Nintendo Switch og Nintendo Switch Lite solgt mer enn 61 millioner enheter over hele verden. Bytte-salg har vært sterkt knyttet til salg av Nintendos første spiltitler, med seks spill; The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Pokémon Sword and Shield and Animal Crossing: New Horizons har solgt over femten millioner enheter hver.

Den første forestillingen om bryteren startet kort tid etter lanseringen av Wii U i 2012. Kimishima uttalte at når Nintendo vurderte hvilken ny maskinvare de ønsket å produsere, ville de "ikke bare ha en etterfølger" til verken Nintendo 3DS eller Wii. U, men spurte i stedet "hva slags ny opplevelse kan vi skape?" I et intervju med Asahi Shimbun uttalte Kimishima at Switch var designet for å gi en "ny måte å spille" på som ville "ha større innvirkning enn Wii U". Nintendo of America president og COO Reggie Fils-Aimé understreket konsollens appel som en enhet som tillater spillere å spille hjemme eller på farten, og bemerker at det vil tillate utviklere å lage nye typer spill. Denne tilnærmingen fortsatte Nintendos blue sea-strategi for det konkurransedyktige konsollmarkedet, i stedet for å konkurrere om funksjonalitet med de andre konsollene, ville de skape unike og vanskelige å kopiere enheter. Miyamoto sa at noen brede konsepter i Switch spenner fra Gunpei Yokoi sin "lateral thinking with erfaren teknologi" designfilosofi som Nintendo har brukt de siste tiårene.

Designet av Switch var ment å bygge bro over polariseringen av spillmarkedet på den tiden og skape en enhet som kunne spille "uformelle" videospill sammen med spill designet for å bli spilt "dypt", ifølge Shinya Takahashi og Yoshiaki Koizumi, leder og nestleder for Nintendos avdeling. for vedlikeholdsplanlegging og utvikling (EPD). Denne tilnærmingen vil også gjelde kulturelle livsstils- og spillforskjeller mellom japanske og vestlige spillere. Japanske spillere spiller vanligvis på farta og med sosiale grupper, mens vestlige spillere pleier å spille hjemme selv. Utformingen av Switch ville møte begge kulturer, og noen spill, som 1-2-Switch, kan potensielt gjøre sosialt spill mer akseptabelt i vestlig kultur.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din