• 100% offisiell vare
  • Stort utvalg med over 63.000 produkter
  • frakt 99kr

 

XBOX One-spill

Xbox One er en åttende generasjon videospillkonsoll utviklet av Microsoft. Annonsert i mai 2013, er det etterfølgeren til Xbox 360 og den tredje konsollen i Xbox-serien av videospillkonsoller. Den ble først utgitt i Nord-Amerika, deler av Europa, Australia og Sør-Amerika i november 2013 og i Japan, Kina og andre europeiske land i september 2014.

Det er den første Xbox-spillkonsollen som blir gitt ut i Kina, spesielt i Shanghai Free Trade Zone. Microsoft markedsførte enheten som et "alt-i-ett-underholdningssystem", derav navnet "Xbox One". Xbox One konkurrerer primært med Sonys PlayStation 4 og Nintendos Wii U og Switch.

For å gå vekk fra forgjengers PowerPC-baserte arkitektur, markerer Xbox One et skifte tilbake til x86-arkitekturen som ble brukt i den originale Xbox; den har en AMD Accelerated Processing Unit (APU) bygget rundt instruksjonssettet x86-64. Xbox One's kontroller ble redesignet over Xbox 360-er, med en redesignet kropp, D-pad og utløsere som kan levere målrettet tilbakemelding. Konsollen legger økt vekt på cloud computing, samt sosiale nettverksfunksjoner, og muligheten til å ta opp og dele videoer eller skjermbilder fra spill, eller live-stream direkte til streamingtjenester som Mixer og Twitch. Spill kan også spilles utenfor konsollen via et lokalt nettverk på støttede Windows 10-enheter. Konsollen kan spille Blu-ray Disc og overføre live TV-programmering fra en eksisterende digitalboks eller digital bakkenett digital tuner med en forbedret programguide. Konsollen inkluderte valgfritt en redesignet Kinect-sensor, markedsført som "Kinect 2.0", som gir forbedret bevegelsessporing og stemmegjenkjenning.

Xbox One fikk positive anmeldelser for sin raffinerte kontrollerdesign, multimediefunksjoner og stemm navigering. Den roligere og kjøligere designen fikk skryt for å gjøre konsollen mer pålitelig enn forgjengeren ved lanseringen, men konsollen ble generelt kritisert for å spille spill på et teknisk lavere grafikknivå enn PlayStation 4. Det opprinnelige brukergrensesnittet ble panorert for å være ikke-intuitivt, til og med hvis endringer som ble gjort i den og andre aspekter av konsollens programvare etter lansering ble positivt mottatt. Kinect ble hyllet for sin forbedrede bevegelsessporingsnøyaktighet, ansiktsgjenkjenningspålogging og talekommandoer.

Den originale Xbox One-modellen ble etterfulgt av Xbox One S 2016, som har en mindre formfaktor og støtte for høydynamisk HDR10-video, samt støtte for 4K-videoavspilling og oppskalering av spill fra 1080p til 4K. Det ble hyllet for sin mindre størrelse, de visuelle forbedringene på skjermen og mangelen på ekstern strømforsyning, men regresjonene som mangelen på en innebygd Kinect-port ble notert. En avansert modell, kalt Xbox One X, ble avduket i juni 2017 og utgitt i november; den har oppgradert maskinvarespesifikasjoner og støtte for gjengivelse av spill i 4K-oppløsning. Xbox One X og Xbox One S All-Digital Edition ble avviklet i juli 2020 for å forberede seg på den kommende Xbox Series X-konsollen i november 2020.

Xbox One er etterfølgeren til Xbox 360, Microsofts tidligere videospillkonsoll, som ble introdusert i 2005 som en del av den syvende generasjonen av videospillkonsoller. I løpet av årene hadde 360 ​​mottatt en rekke små maskinvareversjoner for å redusere størrelsen på enheten og forbedre dens pålitelighet. I 2010 uttalte Microsofts Chris Lewis at 360 var omtrent "halvveis" gjennom livssyklusen; dette ble hjulpet av introduksjonen av Kinect bevegelsessensor det året, som Lewis uttalte ville forlenge livssyklusen med fem år.

Den første maskinvaren for 360-etterfølgeren, kjent som "Xbox 720", var angivelig under utvikling allerede i mai 2011. Den offisielle utviklerpakken fikk kodenavnet Durango og syntes å være tilgjengelig for utviklere i midten av 2012. Lekkede dokumenter antydet at den nye konsollen vil inneholde en forbedret Kinect-sensor, skytilgang til spill og media, integrasjon med telefoner og nettbrett, og teknologi for å gi spillerne head-up-skjermer på briller som spilleren bruker, med kodenavnet "Fortaleza"; Microsoft kommenterte ikke disse rapporterte funksjonene. Lekkede designdokumenter antydet også at Microsoft prøvde å eliminere muligheten for å spille brukte spill, selv om Microsoft senere avklarte at de fremdeles gjennomgikk designet og "tenkte på hva som var neste og hvordan vi kan skyve teknologigrensene som vi gjorde med Kinect", men kommenterte ikke gyldigheten av informasjonen.

Før den offisielle avsløringen hadde rykter sirkulert om at neste Xbox-konsoll ville være et "alltid på" -system som krever en vedvarende internettforbindelse, selv om Microsoft ikke hadde bekreftet dette. Dette hadde forårsaket bekymring fra forbrukerne, som økte da Microsoft Studios-ansatt Adam Orth uttalte i en Twitter-melding i april 2013 som sa "Beklager, jeg forstår ikke dramaet med å ha en" alltid på "-konsoll ... Alle enheter nå er "alltid på." Det er verden vi lever i. #Dealwithit ". Orths kunngjøring tilførte Microsoft ytterligere fart, med bekymringer om digital rettighetsadministrasjon og praksis mot salg av brukte spill med en "alltid på" -enhet. Orth valgte å forlate Microsoft noen dager senere på grunn av tilbakeslaget.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din